פורד פוקוס
הפוקוס נחשבת אחד ממנועי הצמיחה המהותיים והמשמעותיים של חברת
פורד, קונצרן רכבים אמריקני. ואם אתם מחפשים אחר פורד פוקוס חדשה, ריכזנו עבורכם בשורות הבאות את כל ההיסטוריה על הדגם הנ"ל של פורד. הצטרפו למספר דקות של קריאה מועילה. פורד פוקוס מציגה כיום את הדור הרביעי והנוכחי שלה, לאחר שהוצגה לראשונה בשנת 1998. מאז אמנם הכול היסטוריה עתיקה, אבל אנחנו כאן כדי לדבר על ההיסטוריה הזו של פורד, שהציגה את הפוקוס לאחר שהתמודדה עם ירידה משמעותית במכירות הרכבים שלה. בשנת 1998 הוצג הדור הראשון של פוקוס, שנמשך עד שנת 2005.
הדור הראשון של פורד פוקוס 1998 – 2005
מה שקדם לפורד פוקוס, היה הפורד אסקורט. למעשה, פורד פוקוס החליפה את פורד אסקורט בשנת 1998, מה שזכה להצלחה גדולה בחברה ובטבלאות המכירה בעולם. השפה של עיצוב הפוקוס, כללה שילוב בין קווים חדים לבין קווי עיצוב מעוגלים במקצת. העיצוב העגול התבטא בעיקר בעיצוב החיצוני של הרכב, אבל הוא הורגש גם בתא הנוסעים. בניגוד לדגם האסקורט, שעליו מתבסס הפוקוס, הפוקוס הגיע עם מתלים רב חיבוריים ומתקדמים. בעקבות הפיתוח של מערך המתלים החדש של פוקוס, זכתה החברה להצלחה בלתי מבוטלת במכירת דגמי הפוקוס ברחבי העולם, במיוחד באירופה, שם הפוקוס קוטלגה בתור מכונית משפחתית קומפקטית.
הגרסאות של פורד פוקוס דור ראשון
בדור הראשון של הפוקוס, הרכב הוצא ב-2 מרכבים: סדאן 4 דלתות או האצ'בק עם 5 דלתות. המנועים שהגיעו בדור הראשון היו מנועים בנפחים של 1.6 ליטר ומנועי 2.0 ליטר. בגרסת הקצה, היה אפשר למצוא את הפוקוס הספורטיביות שעונות להגדרה של "ST". אלו היו גרסאות ספורטיביות מאוד מבוקשות, שעד היום נמכרות במחירים של עשרות אלפי שקלים (למי שהשכיל לתחזק אותן כמו שצריך). בזמנו, פורד פוקוס זכתה ל-4 כוכבי בטיחות, מה שכנראה לא היה נתפס כבטיחותי בימינו הטכנולוגיים.
הדור השני של פורד פוקוס
הדור השני של פורד פוקוס כלל היצע גדול יותר של מנועים וחבילות אבזור, והוא הוצג לראשונה בשנת 2005. הדור הזה נועד להתחרות עם מכוניות כמו
פולקסווגן גולף, שנחשבה משפחתית קומפקטית כמו הפוקוס. גם בדור השני של פוקוס, פורד שמרה על הפטנט הייחודי שלה של המתלה הרב חיבורי. זה הוביל את החברה לפתח ולשפר דגם יציב ועם ביצועי נהיגה מעולים. גם בדור השני של פורד פוקוס המכוניות צוידו במנועים של 1.6 ליטר או 2.0 ליטר, תלוי איזו גרסה נרכשה. בגרסת הקצה, פורד הציעה אז את גרסת הRS שהפיקה למעלה מ-200 כ"ס. היה מדובר ברכב פנטסטי, אבל גרסת ה-1.6 הייתה מעט כבדה ומסורבלת.
גרסאות דור שני של פורד פוקוס
הדור השני כלל מספר מתיחות פנים לרכב שהוצגו במהלך השנים, עד שנת 2011, שבמהלכה הוצג הדור השלישי של פורד פוקוס דאז. בזכות קפיצת מדרגה משמעותית של איכויות תא הנוסעים וחומרי הגלם, פורד פוקוס בדור השלישי שלה הצליחה להשיג נתוני מכירות מרשימים במיוחד באירופה. היא עדיין הוגדרה בתור מכונית משפחתית קומפקטית, אבל כעת היא כבר קיבלה ממדים גדולים יותר. הדור השלישי נחת בישראל באותה השנה שבה הוצג באירופה, 2011. גם בדור השלישי, חברת פורד החליטה לצייד את הפוקוס עם מנועים של 1.6 ליטר או 2.0 ליטר. גרסת הקצה כללה מעל 200 כ"ס, כמו בדור השני, אבל גרסאות הבסיס הפיקו כ-170 כ"ס.
כיצד פורד הצליחו לייצר 180 כ"ס ממנוע 1.6 בדור השלישי של פוקוס
פורד הצליחה להפיק 180 כ"ס ממנוע ה-1.6 ליטר שלה בעקבות הצמדה של מגדש טורבו בצמוד למנוע הבנזין. הדור הרביעי של פורד פוקוס הוצג לראשונה בשנת 2019, והוא למעשה הדור הנוכחי של הדגם. גם כאן, הרכב משווק בגרסאות של סדאן או האצ'בק, אך עם שינויים מהותיים מתחת למכסה המנוע. נכון להיום, פוקוס מגיעה עם מנועים קטנים בנפחם. הפוקוס מגיעה עם מנוע בנפח 1.0 ליטר טורבו, כמו גם מנוע 1.5 ליטר אטמוספרי. בנוסף, מוצעות באירופה גרסאות של דיזל 1.5 או 2.0 ליטר. צריכים פרטים נוספים לגבי הדור הנוכחי והאחרון של פורד פוקוס? קפיטל מוטורס תנאי
מימון לרכב חדש עד 100%, צרו עמנו קשר בהקדם.