רכב מסחרי מומלץ: השוואת 3 מסחריות מכל קטגוריה

דודג ראם החדשה
ההשוואה הזאת מיועדת למי מכם שמחפשים מסחרית חדשה. ובעיקר למי שמעוניין במסחרית חדשה שתתאים בול לעסק ותקציב שלו. בחירת רכב מסחרי מומלץ זאת משימה מעט מורכבת ולכן חשוב קודם להגדיר את התקציב החודשי בין אם במסלול מימון או בליסינג ולדעת אילו שימושים בדיוק יהיו למסחרית החדשה שלכם.

 

סיטי VS ברלינגו VS קומבו

נתחיל מקטגורית הטנדרים הקטנים. זאת הקטגוריה הנפוצה בישראל לעסקים הנותנים שירותים בתחומי ההתקנות, שיפוצים ואנשי מקצוע בתחום החשמל והאינסטלציה. כמו כן זאת קטגורית המסחריות היחידה שמתאימה מאוד לעצמאים שזקוקים לרכב עבור שימושים משפחתיים אחרי שעות העבודה. מסחריות קטנות אלה מרווחות מאוד ל-5 נוסעים והן מגיעות גם בגרסאות 7 מקומות.

 

טויוטה סיטי


טויוטה סיטי החדשה היא לא מכונית יפנית. למעשה מדובר בסיטרואן ברלינגו עם שינויים מינוריים. יש לה מנוע טורבו דיזל בנפח 1.5 ליטר חסכוני במיוחד שמציע צריכת דלק ממוצעת של 17.2 ק"מ לליטר. לחיסכון תורמת גם תיבת ההילוכים האוטומטית בעלת 8 מהירויות. לתא המטען נפח של 770 ליטרים בגרסת ה-5 מקומות לעומת 209 ליטרים שיש בגרסת ה-7 מקומות כאשר כל המושבים בשימוש. לגרסה הגדולה יש מנוע אחר, טורבו בנזין, בנפח 1.2 ליטרים.

 

סיטרואן ברלינגו

סיטרואן ברלינגו

ממש לאחרונה נחתה בישראל הגרסה החדשה של סיטרואן ברלינגו. היא מונפול בתחום המסחריות מכיוון שכפי שכבר ציינו, על הפלטפורמה שלה בנויות טויוטה סיטי, אופל קומבו ופיאט דובלו. היא מאובזרת בכל מה שיש בכל משפחתית חדשה אחרת וזה כולל מסך מולטימדיה בגודל 10 אינץ' עם קישוריות אנדרואיד ואפל, חיישני חנייה וגשם, תאורת LED מלאה מלפנים, בקרת שיוט, החלפת הילוכים מגלגל ההגה וספוילר אחורי. ברלינגו החדשה משתמשת במנוע 1.5 ליטר טורבו דיזל בהספק של 130 כוח סוס.

 

אופל קומבו

אופל קומבו (2022)
גם אופל החלה בשיווק של הקומבו החדשה רק לאחרונה.. המחיר שלה זהה לשל סיטרואן ברלינגו וכפי שכבר ציינו, הן כמעט זהות. אופל קומבו משתמשת באותו מנוע טורבו דיזל בהספק של 130 כוח סוס. מלבד בקרת אקלים מפוצלת, אין כל שוני גם ברמות הגימור. לטעמנו היתרון היחיד של אופל קומבו על פני האחרות הוא העיצוב שנראה דינאמי יותר. רק בגלל הסיבה הזאת היא הפייבוריטית שלנו מתוך ה-3.

אופל קומבו 2025
אופל קומבו 2025

סילברדו VS ראם VS F-250

קטגורית הפיק-אפ האמריקאים היא הקשוחה ביותר והקשה ביותר להשוואה. אף אחד מהדגמים אינו דומה לשני ולכל אחד אופי ייחודי מה שמקשה עוד יותר על הבחירה בין שלושתם. הקטגוריה הזאת כמובן היא לבעלי רישיון ג' או רישיון ב' מלפני 2005. מדובר במפלצות מומנט המיועדות בעיקר לאלו מכם שצריכים לגרור משקלים כבדים ולהעמיס את הארגז בכ-1.5 טון משקל. כל זה לצד יכולות שטח ותא נוסעים יוקרתי.

 

שברולט סליברדו

שברולט סילברדו החדשה

שברולט סילברדו זה הטנדר הגדול הפופולארי בישראל. יש לו מגוון גרסאות שמהן ניתן לבחור על פי צרכי הלקוח/העסק: גרסת קבינה כפולה, גרסה מורחבת עם 6 מושבים, גרסאות מאובזרות יותר ומאובזרות פחות. לכל הגרסאות מנוע טורבו דיזל בעל 8 בוכנות והנעת 4 על 4. המנוע משודך לתיבת הילוכים אוטומטית בעלת 10 הילוכים. המומנט שהמנוע הזה מייצר גבוה יותר מהכוח סוס שמציעות המסחריות הקטנות – 134.8 קג"מ! ההספק המרבי שמועבר לכל ארבעת הגלגלים יחד עומד על 470 כוח סוס.

 

ראם


ראם מתחלק ל-2 גרסאות, ה-2500 וראם 3500. הגרסה הגדולה נקראת BIG HORN והיא מאובזרת פחות. היא מיועדת למי שזקוק לרכב בעל כושר העמסה גבוה מאוד של מעל 1.7 טון. שתי הגרסאות של ראם משתמשות במנועי Cummins טורבו דיזל בנפח 6.6 ליטר עם 6 צילינדרים בתור. מדובר בחברה בעלת שם עולמי ביצור מנועי דיזל עוצמתיים ואמינים מאוד לתעשייה. בגרסת 2500 המנוע מייצר הספק של 370 כוח סוס ו-117 קג"מ. בגרסת 3500 המנוע מייצר 400 כוח סוס ו-138 קג"מ. חשוב לציין גם שהראם 2500 הוא מהמאובזרים והיוקרתיים ביותר בקטגוריה עם תא נוסעים שמרגיש כאילו מדובר במכונית יוקרה גרמנית.

 

פורד F-250

פורד F250 החדשה

סדרת ה-F של פורד זה הרכב הנמכר ביותר בעולם. בארצות הברית לבדה נמכרים בכל חודש כ-65,000 רכבי פורד מסדרת F. פורד F-250 משתמש במנוע טורבו דיזל בנפח 6.6 ליטר המשודך לתיבת 10 הילוכים ומייצר הספק של 475 כוח סוס ו-145 קג"מ. יש ל מערכות בטיחות אקטיביות המותאמות לנגררים כבדים במשקל של עד 3.5 טון. פורד F-250 הוא רכב מסחרי מומלץ וגם המועדף עלינו בקטגוריה הזו בזכות השילוב בין מנוע V8 סופר עוצמתי, שפע של אבזור, בטיחות ומחיר יחסית אטרקטיבי.

 

E-Deliver 3 VS ג'מפי חשמלית

קטגוריית המסחריות החשמליות זה עניין חדש בישראל. כרגע יש רק 2 מסחריות חשמליות שניתן לבחור מהן. הן מציעות ממדים דומים יחסית אבל הן שונות לגמרי אחת מהשנייה. אם אתם מעוניינים ברכב מסחרי מומלץ ללא הוצאות דלק, 2 האופציות האלו מומלצות עבורכם.

 

מקסוס E-Deliver 3

מקסוס-edliver-3 החדש

מקסוס היא הזולה בקטגוריה ומציעה 2 גרסאות: קצרה וארוכה. לשתיהן מנוע חשמלי זהה שנמצא מעל הסרן הקדמי בהספק של 120 כוח סוס. לגרסה הארוכה נפח תא מטען של 6,300 ליטרים. טווח הנסיעה המרבי שניתן לקבל מסוללת ה-52 קוט"ש הוא 230 ק"מ. זה אומר שמקסוס E-דליבר 3 מיועדת בעיקר לנסיעות בעיר.

 

סיטרואן ג'מפי חשמלית

ג'מפי החשמלית עולה מעט יותר אך היא מציעה הרבה יותר. יש לה 6 מקומות ישיבה לעומת 2, מנוע חשמלי קדמי בהספק של 136 כוח סוס וסוללה גדולה בקיבולת של 75 קוט"ש. היא מאפשרת טווח נסיעה מרבי של 316 ק"מ בין טעינות. אך לעומת המקסוס, האבזור שלה דל ונפח ההטענה קטן יותר. לכן קשה לנו לומר באופן חד משמעי איזה רכב מסחרי חשמלי מומלץ היינו בוחרים מבין השניים.

סיטרואן ג'מפי החשמלית
סיטרואן ג'מפי החשמלית

רכבים שיכולים לעניין אותך