טנדר חשמלי עם טווח נסיעה של 450 ק"מ נחת בישראל

פוטון טיונלנד

פוטון eTUNLAND הוא טנדר חשמלי ראשון המשווק בישראל. הוא נמצא תחת אותה קטגוריה כמו טויוטה היילקס ואיסוזו דימקס עם מידות דומות אבל במחיר גבוה יותר. בהמשך תגיעה גם גרסה מוזלת עם מנוע טורבו דיזל. אז מה בעצם מציע הפוטון החשמלי במחיר של 306 אלף שקלים?

טנדר חשמלי

177 כוח סוס

פוטון eTUNLAND משווק כרגע רק בגרסת טנדר חשמלי. מתחת לרצפת תא המטען מסתתר מנוע חשמלי בהספק מרבי של 177 כוח סוס ומומנט של 33.6 קג"מ. פוטון טוילנד הינו במידות דומות לאלו של רכבים אחרים מקטגוריית הטנדרים במשקל עד 3.5 טון. אורכו 5.3 מטר, רוחבו 1.9 מטר ובסיס הגלגלים שלו הינו באורך 3.11 מטר. המשקל העצמי של הטנדר החשמלי עומד על 2.3 טון. זה אומר שנתוני התאוצה טובים רק במעט מאלו שמציעים המתחרים עם מנועי דיזל. כמו כן, זה אומר שכושר העמסה שלו הינו כ-1.2 טון (ממשקל כולל של 3.5 טון).

 

450 ק"מ טווח

את המנוע מזינה סוללה בקיבולת של 88.5 קילוואט מסוג LFP של מותג CATL. זאת החברה שמספקת את מרבית הסוללות לרכבים בעולם כולל רכבים חשמליים של יונדאי, מרצדס, טסלה, פולקסווגן ועוד. הסוללה מאפשרת טווח נסיעה מרבי של עד 450 ק"מ בין טעינות על פי התקן הרשמי של WLTP. הסוללה מכוסה ב-8 שנות אחריות או עד 200,000 ק"מ. הרכב עצמו מגיע עם 5 שנות אחריות יצרן או עד 160,000 קילומטרים.

מסחרית חשמלית

לוגו עצום במקום גריל

העיצוב של פוטון כמו בכל טנדר מודרני מדגיש רק את החזית. כל השאר נראה דומה מאוד למה שהתרגלנו לראות בטנדרים כמו קו חלונות צד מעוגל, יחידות תאורה אחוריות לאורך דלת הארגז וקו מכסה מנוע גבוה. בחזית אי אפשר לפספס את הכיתוב העצום של המותג Foton. הוא מכסה לחלוטין גריל אטום ענק שנותן לרכב תחושה קרבית מאוד אך גם מתקדמת ומודרנית.

טנדר חשמלי

2 כריות אוויר

פוטון eTunland הוא טנדר חשמלי מאובזר. יש לו מסך מולטימדיה מתקדם בגודל 10 אינץ' דרכו ניתן לשלוט על מערכות שונות ברכב כמו מערכת השמע, ניווט, אפליקציות ועוד. מתחת למסך נמצא כפתורים לשליטה על בקרת האקלים הדיגיטלית. לנוחות הנהג יש כמובן שליטה על הבלימה הרגנרטיבית לטעינת הסוללה על חשבון בלימה, בורר מצבי נהיגה, חיישני חנייה ומצלמת רוורס המוקרנת על המסך הגדול. בתחום הבטיחות פוטון אינה עומדת בתקנים בגלל היעדר מערכות אקטיביות. לכן היבוא שלה לישראל מוגבל ל-400 יחידות בשנה. חוץ משתי כריות אוויר ומערכת התרעה מפני התנגשות אין לה חבילת בטיחות רחבה כפי שכבר התרגלנו לראות בכל המסחריות החדשות הנמכרות בישראל.

פוטון

בבעלות BAIC

פוטון tunland מיוצר על ידי FOTON מוטור. זאת יצרנית סינית שנוסדה בשנת 2011. טיונלנד נמכר במספר שווקים בעולם כמו אוסטרליה, תאילנד ודרום אמריקה. הטנדר מיוצר במיוחד לעמידה בעומסי עבודה מאתגרים. לשם כך הוא משתמש בתיבת הילוכים של חברת GETRAG, מנוע של חברת CUMMINS (החברה שמייצרת את המנועים לרכבי RAM), תיבת העברה של BORG WARNER ומערכות חשמל ואלקטרוניקה של BOCSH. זה כמובן רלוונטי רק לגרסת הדיזל. פוטון טנדר חשמלי גם משתמש ברכיבים שמיוצרים על ידי חברות ידועות בעולם כמו הסוללה של CATL. התאגיד שמממן את פוטון מוטורס הוא תאגיד BAIC של הממשל הסיני בבייג'ינג. התאגיד מאגד בתוכו מותגים נוספים הנמכרים בישראל כמו ארקפוקס ודגמים חשמליים של מרצדס ויונדאי.

ארקפוקס אלפא T
https://www.chinamobil.ru/

טנדר חשמלי נוסף בדרך לארץ

חברת BYD, היצרנית הסינית הפופולרית בישראל, הציגה טנדר חשמלי חדשני בשם שארק. הטנדר, המתחרה ישירות בטנדרים פופולריים כמו הטויוטה היילקס והפורד F-150, מציע שילוב ייחודי של ביצועים חשמליים מרשימים עם עיצוב קשוח ועמיד. הטנדר מצויד במנוע חשמלי רב עוצמה המספק תאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 5.7 שניות בלבד, מהיר יותר מכל טנדר אחר בקטגוריה. עם זאת, טווח הנסיעה החשמלי שלו מוגבל יחסית ועומד על כ-70 ק"מ. כדי לפצות על כך, הטנדר כולל מנוע בנזין המשמש כגנרטור לטעינת הסוללה.
BYD שארק בולט גם בזכות המתלים המתקדמים שלו, המשפרים באופן משמעותי את נוחות הנסיעה והיציבות. העיצוב החיצוני של הטנדר מרשים ועשוי למשוך קהל רחב, בעוד שתא הנוסעים מציע טכנולוגיה מתקדמת ומפרט עשיר. למרות היתרונות הרבים, ישנם מספר חסרונות. כושר הגרירה והעמסה של הטנדר נמוכים יחסית למתחרים, וטווח הנסיעה החשמלי המוגבל עשוי להגביל את השימוש בו למשימות קצרות יותר.
BYD שארק מייצג צעד משמעותי קדימה בתחום הטנדרים החשמליים. עם זאת, עדיין נותר לראות כיצד יתקבל הטנדר בשוק ומה תהיה השפעתו על שוק הטנדרים המסורתי.

BYD שארק
יהיה מעניין לראות כיצד הדגם ישתלב בשווקים אחרים לפני שיגיע אלינו לישראל

חוות דעת על פוטון טיונלד

פוטון eTUNLAND מציג את עצמו כטנדר חשמלי חדשני בשוק הישראלי, מתחרה ישיר לדגמים מוכרים כמו טויוטה היילקס ואיסוזו דימקס. למרות מידות דומות, הוא מגיע במחיר גבוה יותר ומציע טווח נסיעה חשמלי מרשים של עד 450 ק"מ בין טעינות. הכוח מגיע ממנוע חשמלי בהספק 177 כ"ס וסוללת LFP איכותית.
העיצוב החיצוני בולט עם חזית מודרנית ואגרסיבית, אך בתחום הבטיחות הטנדר מאכזב עם חבילה בסיסית הכוללת רק שתי כריות אוויר. הפנים מציע מסך מולטימדיה גדול ומערכת בקרת אקלים, אך חסרים מערכות בטיחות מתקדמות.
למרות היותו רכב חשמלי, פוטון eTUNLAND בנוי על פלטפורמה עמידה ומצויד ברכיבים איכותיים מיצרנים מובילים בעולם. עם זאת, המחיר הגבוה יחד עם חבילת הבטיחות הבסיסית עשויים להוות חסמים בפני רוכשים פוטנציאליים.
בסיכום, פוטון eTUNLAND מציע חלופה מעניינת לשוק הטנדרים בישראל, אך הוא עדיין נדרש לשפר את מפרט הבטיחות ולהציע תמורה טובה יותר למחיר.

רכבים שיכולים לעניין אותך