מיצובישי טרייטון
מקור מיצובישי הינו במערך גדול של קונצרנים בתחומים רבים. המפעל שעסק בספנות נוסד בשנת 1917 והפך למיצובישי מוטורס בשנת 1970. מיצובישי יצרה שיתופי פעולה עם יצרנים אחרים רבים בעולם כמו יונדאי, וולוו ומרצדס. מעבר לייצור דגמי נוסעים רגילים,
מיצובישי ייצרה רכבי שטח, טנדר, מיניוואן ועוד.
באליפות הראלי העולמית זכתה מיצובישי 4 פעמים ברציפות. בהמשך דרכה של מיצובישי ירד היצע הדגמים שלה והיא מיעטה לחדש את אלו שנשארו. בשנת 2016 היא הודתה שזייפה נתוני צריכת דלק ובעת זו הפסידה קרוב לחצי משוויה.
היא נרכשה על ידי ניסאן והיום מיצובישי הינה חלק מקונצרן
רנו ניסאן.
את דגמי מיצובישי ניתן לרכוש בישראל כבש משנת 1988 ובתחילת שנות התשעים הלאנסר שלה הפכה למכונית הנמכרת בישראל כאשר הדיחה את סובארו.
המיצובישי טרייטון נחשפה בסוף שנת 2014 והוצגה כמחליפה של ההאנטר. השינויים הניכרים בדגם החדש ממוקדים במערכות ההנעה של הדגם. המיצובישי טרייטון מצויד במנוע דיזל חדש בנפח של 2.4 ליטר עם שני הספקים לבחירה, 154 כ"ס או הספק של 181 כ"ס עם תיבת 5 הילוכית אוטומטית או תיבת הילוכים ידנית עם 6 הילוכים.
המיצובישי טרייטון מוצע עם מערכות בטיחות חשובות ויש לו 7 כריות אוויר, מערכת בקרת יציבות עם מצב ייעודי לגרירה וניתן לבחור גם בבקרת סטייה מנתיב המייחד את הטרייטון מהסגמנט.
הטרייטון הינה בעלת מערכת הנעה כפולה אך כזו ששונה מהעבר ועכשיו נעילת הדיפרנציאל מרכזית מאפשרת מצב של 4X4 על כביש מוצעת לנהגים רק בדגם המאובזר של המכונית. על מנת להציג יכולות שטח, דגמי ה-4X4 מגיעים עם נעילה לדיפרנציאל האחורי כסטנדרט.
בישראל, מרווח הטיפולים עומד על 15 אלף ק"מ או בכל שנה. הדגם המחודש הגיע לישראל בשנת 2015 כאש הדגם הזה זכה במבחני הריסוק לציונים גבוהים מאוד ביחס לסגמנט.
אך יש לציין שהציון הגבוה שקיבל הטרייטון רלוונטי רק לגרסה היקרה של הרכב מהסיבה שהציון משתנה לפי הימצאותן של מערכות בטיחות אקטיביות ולכן הציון תקף בישראל רק לגרסת "דקאר".
נוחות והתנהגות הרכב
בעת שארגז המטען של הטרייטון ריק, כמצופה וכמקובל אצל רכבי עבודה, נוחות הנסיעה לא נוחה במיוחד, המתלים נוקשים והטנדר מקפץ על כל אבן או שיבוש בכביש.
יחד עם זאת, הטרייטון מתאים כרכב נסיעה מנהלתית. בידוד הרעשים בגרסתו המוחלשת הינה פחות מוצלחת מגרסת הדקאר (181 כ"ס). במידה ונוחות הנסיעה חשובה לכם ותתעניינו בנסיעה שגרתית, ייתכן ותעדיפו להעמיס את תא המטען באופן קבוע בציוד ומשקל.
תא הנוסעים ותא המטען
מושביו הקדמיים של הטרייטון נוחים כאשר ניכר שיפור גדול לעומת ההאנטר. גרסת הדקאר של הטרייטון, מאובזרת בצורה טובה לגמרי.
ארגז המטען של הרכב גדול וכושר הגרירה של הרכב עומד על 3.1 טון. בעת שמסתכלים על הגרסה המאובזרת של הרכב, אבזור הבטיחות מרשים ביותר.
סיכום
היתרונות הבולטים של הרכב הינם עיצובו המושך, הן מבפנים והן מבחוץ, יכולות השטח שלו מרשימות, הוא מאפשר הנעה כפולה גם בכביש, אבזורי נוחות ובטיחות מרשימים, ביצועים טובים ונוחות הנסיעה טובה כאשר הרכב עמוס.
החסרונות לעומת זאת, באים לידי ביטוי בנוחות הנסיעה כאשר הרכב ריק ובכך שבמידה ותבחרו בגרסת ה-154 כ"ס, תהנו מבידוד רעשים לא מוצלח.
הכנסו עוד היום לקפיטל מוטורס וצאו עם
רכב חדש במימון מלא.