ליפמוטור

מציג 1 דגמים

סקירה קצרה לליפמוטור

השם הראשוני של מותג ליפמוטור הוא לינג פאו (ling pao) שמשמעותו 'מאפס לזינוק'. הכוונה היא לכוח מתפרץ מאנרגיה נקייה מזיהום. זאת גם הסיבה שלוגו החברה הוא אותיות LP ולא LM כפי שהיה מצופה מהשם Leap Motor. החברה הינה עצמאית לחלוטין והיא החלה את דרכה בשנת 2015. אחד הפטנטים הראשונים שלה הוא צ'יפ בינה מלאכותית (AI). חברת ליפמוטור כבר הטמיעה את הבינה המלאכותית בחלק מהדגמים שלה ומתכננת להרחיב את הפונקציה לכל הדגמים החדשים. כרגע החברה מייצרת 4 דגמים חשמליים: S01, T03, C11, C01. בשנת 2019 החברה ייצרה 1,000 רכבים בלבד ובשנת 2022 הם מכרו מעל 111 אלף דגמים. כעת ליפמוטור מתחילה את צעדיה הראשונים על אדמת אירופה (וישראל) כאשר שני הדגמים הראשונים שקיבלנו לארץ הם T03 (החשמלית הזולה בישראל) ו-C11 (קרוסאובר חשמלי משפחתי).  

דגמי ליפמוטור בישראל

 

T03

זוהי מכונית מיני קטנה במידות דומות לאלו של יונדאי i10. למעשה זוהי אחת המכוניות החשמליות הנמכרות ביותר בסין. היא מציעה איכות נסיעה טובה לעיר, שפע של אבזור בתא הנוסעים, אבזור רטרו משעשע וטווח נסיעה חשמלי מספק. בזכות ביצועים סבירים ניתן גם לצאת איתה מהעיר לנסיעות ארוכות יותר ואפילו לרדת לכבישים מהירים ללא שום מאמץ מיוחד מצד המכונית.  

C11

זהו קרוסאובר המגיע בגרסאות 4 על 4 או הנעה קדמית בלבד. בגרסה הבכירה עם הנעה 4X4 וסוללת 89 קילוואט מתקבל טווח נסיעה מרבי של 580 ק"מ. העיצוב של ליפמוטור C11 סופר נקי ואלגנטי ולמרות זאת מצליח למשוך המון תשומת לב בכביש בזכות הייחודיות שלו. בישראל הוא משווק כגי'פון (קרוסאובר) אך בפועל המרכב שלו הינו בתצורת סטיישן 5 דלתות כמו MG 5.  

תקינה אירופית

ליפמוטור עוד לא מייצאים דגמים שעומדים בתקינה האירופית ולכן ה-T03 נמכרת כאן בכמות מוגבלת מאוד. הסיבה לכך היא היעדר מערכות בטיחות מתקדמות. היבואן טוען שבקרוב מאוד יגיעו דגמים אשר כן עומדים בכל תקני הבטיחות כמו באירופה. כרגע לקוחות שמוכנים לוותר על מערכות הבטיחות יכולים ליהנות מתמחור נמוך במיוחד עבור הדגמים החדשים של ליפמוטור.

מאמרים על דגמי ליפמוטור