הונדה פרלוד החדשה תיחשף במלואה מאוחר יותר השנה אך הונדה ממשיכה לעשות טיזינג עם תמונות חדשות שבעיקר מציגות את עיצוב הפנים של הדגם. מה שבעצם הונדה מנסה לעשות היא ליצור באז ברשתות החברתיות סביב פרלוד החדשה עד להשקה הרשמית באירוע ציבורי. חובבי רכב שכמותכם בוודאי מעריכים את המחווה שהונדה עושה עבורכם בכך שהיא בוחרת להחיות דגם מהעבר כפי שהוא אמור להיות ולא בתור קרוסאובר משפחתי כמו שעשו יצרניות אחרות (אהמ… מיצובישי אקליפס קרוס).

מה רואים בתא הנוסעים?
אנחנו מעריכים את זה שהונדה בחרו להחזיר את הדגם הזה מכיוון שמדובר כאן ברכב ספורטיבי, אבל לא מידי, שגם רובנו, חובבי הרכבים, יכולים גם להרשות לעצמנו. לכן, בזמן שאנחנו ממתינים לחשיפה הרשמית של הדגם מאוחר יותר השנה, אנחנו שמחים לקבל ולבשר לכם על כל פיסת מידע אודות הונדה פרלוד החדשה. העיצוב הפנימי של הונדה פרלוד החדשה אינו שונה במיוחד מדגמי הונדה אחרים. השינויים העיקריים הם שימוש בשני צבעים מנוגדים בדיפון הדלתות, הדשבורד והמושבים שהם גם מעוצבים בצורה ספורטיבית ותומכת יותר כיאה לרכב ספורטיבי. תא הנוסעים של הונדה פרלוד 2026 מזכיר מאוד את זה שכבר פגשנו בהונדה סיוויק החדשה. אך יחד עם הדימיון, לפרלוד החדשה יש דשבורד מעט שונה ללא רשת האוורור הארוכה שמשתרעת מקצה לקצה לצורך הסרת פתחי המזגן. נראה גם כי החומרים באיכות מעט טובה יותר עם משטחים רכים למגע ופלסטיק בעל טקסטורה חלקה יותר.

מה אנחנו חושבים?
עוד מוקדם לשפוט לפי הנראות בלבד אבל נראה שהמושבים הקדמיים של הונדה פרלוד החדשה פחות מרשימים מאלה שמקבלים בהונדה סיוויק טייפ R החדשה. אבל הם נראים מצוינים כמעט כמוהם. יש תפרים בצבע מנוגד, טקסטורה מעניינת המוטבעת על המשענת וכתוב Prelude על משענות הראש. השילוב של הצבע הלבן בריפוד המושבים ממשיך גם למשענות היד בדלתות, לדשבורד ולחלקים בקונסולה המרכזית וזה נראה מרשים.

מה חדש מבחוץ?
הונדה שחררה גם תמונה חדשה מחלקו החיצוני של הרכב בצבע כסוף מטאלי די ניטראלי. בשלב זה, עוד אין הרבה שמועות בנוגע למראה של הדגם שירד לפס הייצור אך ייתכן שהונדה מתכננת גרסת Si ספורטיבית יותר לא רק בביצועים אלא גם בעיצוב. כדי להפוך את הונדה פרלוד החדשה למהנה יותר לנהיגה יש מצב נהיגה בשם S+. לפי מה שהיצרנית טוענת, המצב הזה יאפשר רמות מקסימאליות של מעורבות הנהג. זאת אומרת, אפס שליטה אלקטרונית על מה שקורה בנהיגה. אנחנו משערים, שבגלל שזאת ההצהרה היחידה שקיבלנו מהונדה, כנראה לא תהיה גרסה ידנית לפרלוד.

זה הדגם הנכון?
כפי שכבר ציינו בכותרת, הונדה פרלוד החדשה, וכך גם היא הייתה בדורותיה הקודמים, היא גרסת הקופה של הונדה סיוויק. לא ברור לנו מה גרם להונדה, דווקא עכשיו, להחיות את הדגם הזה לקראת 2026 אבל אנחנו מקווים שזה יביא להצלחה ולהחייאה של דגמים נוספים מהעבר של יצרניות רכב אחרות. נכון לעכשיו טויוטה, מאזדה וסובארו הן היחידות עם דגם אחד כזה לכל אחת (MX-5, BRZ, GR86). הונדה כבר ניסתה להחיות רכב ספורט מהעבר והפרויקט נכשל דרסטית. אנחנו מדברים על הונדה NSX. הדור הראשון של ה-NSX הייתה מתחרה ראויה לרכבים כמו פרארי, למבורגיני ומקלארן, אבל, בחצי מחיר. לא רק שהמחיר שלה היה נמוך, גם רוב החלקים מהם היא הייתה מורכבת היו חלקים שנלקחו מדגמי הונדה רגילים וזה גם גרם לכך שהתחזוקה שלה הייתה זולה יחסית. ה-NSX החדשה הציגה הנעה היברידית מתקדמת וחסכונית בדומה למה שהיה אז ב-BMW i8. הבעיה של ה-NSX החדשה הייתה מחיר גבוה להחריד לצד ביצועים די ממוצעים. במחיר שלה היה אפשר לקנות ניסאן GT-R בעלת ביצועים מרשימים יותר. עכשיו הונדה החליטה למשוך את תשומת ליבנו עם פרלוד החדשה ואנחנו מקווים שהיא תצליח לא פחות מקודמתה.

מה זה הונדה פרלוד?
הונדה פרלוד הוצגה לראשונה בשנת 1978 כדגם קופה ספורטיבי קומפקטי, שנועד לשלב בין ביצועים לנוחות יומיומית. הדור הראשון של הפרלוד נבנה על בסיס הפלטפורמה של ההונדה אקורד, אך קיבל מרכב נמוך יותר עם עיצוב דינמי, תצורת שתי דלתות וגג שמש חשמלי – חידוש נדיר באותם ימים לרכב בסגמנט הזה. בשנת 1982 יצא הדור השני, עם שדרוגים בעיצוב, בידוד רעשים משופר והנעה קדמית מודרנית יותר, מה שהפך את הפרלוד לאופציה מושכת יותר בקרב נהגים צעירים. לאורך השנים, הפרלוד הציעה מגוון מנועים ארבעה צילינדרים – אטמוספריים ולעיתים גם עם טכנולוגיית VTEC המפורסמת של הונדה – בנפחים שנעו בין 1.6 ל-2.2 ליטרים, עם תיבות הילוכים ידניות ואוטומטיות. קהל היעד של דגמי הפרלוד כלל לרוב צעירים וחובבי נהיגה שנהנו מהשילוב בין מראה ספורטיבי, אמינות יפנית והתנהגות כביש חדה יחסית, כאשר בהמשך הפכה גם לרכב פופולרי בקרב משפרים וחובבי טיונינג בשנות ה-90.

האם פרלוד החדשה צפויה לשחזר את ההצלחה?
זו שאלה מרתקת, במיוחד בעידן שבו השוק נשלט על ידי קרוסאוברים גבוהים, רכבים חשמליים ומבחר עצום של האצ'בקים ספורטיביים שמציעים ביצועים מצוינים עם שימושיות יומיומית. הפרלוד החדשה, שתושק רשמית במהלך 2025 כדגם 2026, מביאה עמה עיצוב קופה אלגנטי ושפה עיצובית עדכנית של הונדה, יחד עם מערכת הנעה היברידית מתקדמת – מהלך שמחבר בין העבר הספורטיבי של הדגם לבין הדרישות הסביבתיות והטכנולוגיות של ההווה. עם זאת, בשוק שמעדיף רכבים גבוהים ומשפחתיים, יהיה לה קשה לשחזר את הפופולריות של הדורות הקודמים, שפרחו בשנות ה-80 וה-90 כאשר רכבים קלים ונמוכים היו עדיין הסטנדרט. מה שכן עשוי להפוך את הפרלוד החדשה ל"חביבת קהל" הוא הפנייה הספציפית לחובבי נהיגה שמחפשים משהו שונה – לא עוד קרוסאובר אפרורי, אלא קופה היברידית עם עיצוב קלאסי ויכולת דינמית טובה, במיוחד אם גרסת Si המוזכרת תספק חוויית נהיגה מרגשת. אם תתומחר נכון, היא יכולה להיות אלטרנטיבה לגולף GTI, יונדאי אלנטרה N וקופרה לאון.

כמה היא תעלה בישראל?
לגבי המחיר – לפי ההערכות, הדגם צפוי להתחיל סביב 30,000–35,000 דולר בארה"ב, תלוי ברמת האבזור, כלומר בישראל מדובר על טווח של כ-190,000 עד 220,000 ש"ח, לפני מבצעים או תמריצים, בהתחשב במיסוי על רכבים היברידיים ובעלויות היבוא. אבל, האם תגיע לישראל? אם הונדה תזהה ביקוש מצד קהל חובבי רכב בארץ – ייתכן שכן. אמנם קופה בעלת 2 דלתות אינה בחירה נפוצה בשוק המקומי, אך הונדה כבר הוכיחה שהיא יכולה להביא רכבים נישתיים כמו ה-Type R. ייתכן שיבואן הונדה יבחן תחילה תגובות עולמיות לדגם וישקול יבוא מוגבל בהתאם, בעיקר כדי לחזק את תדמית המותג בקרב צעירים וחובבי ביצועים.

בקיצור – היא אולי לא תהיה להיט מכירות המוני, אבל יש לה פוטנציאל להפוך לקלאסיקה מודרנית עבור קהל יעד מאוד ספציפי.