מבחן דרכים לדגם הבסיסי: פורשה 911 קאררה

פורשה 911 קאררה

אחרי ההשקה של פורשה 911 החדשה החלטנו לקחת אותה למבחן דרכים. אבל לא את גרסת הטורבו וגם לא את ה-GT3. לקחנו למבחן את הגרסה הבסיסית. או יותר נכון, את הגרסה המקורית, בלי שדרוגים ותוספות שהופכים אותה למפלצת מסלול, אלא כמו ש-911 צריכה להיות – נקייה ושימושית.

פורשה 911 קאררה

יש יצרנים שכאשר הם מציגים רכב, הם מציגים אותו בגרסה הבכירה ביותר שלו, עם כל התוספות, עם מנוע ותיבת הילוכים משודרגים ודברים נוספים שרוב הלקוחות שייקנו את הדגם לא יפגשו ברכב שלהם. בפורשה זה עובד קצת אחרת. גרסת קאררה היא זאת שהמהנדסים עמלו עליה ותכננו אותה שתהיה מושלמת, כמו שהגרמנים אוהבים. אחרי שהם קיבלו את התוצאה המושלמת, מעל גרסת הקאררה, המהנדסים מלבישים מנועים אחרים, תוספות ומשנים את המרכב בהתאם לגרסאות הספורטיביות יותר. אבל זאת הבסיסית היא זאת שמעניינת אותנו.

 

שני מגדשי טורבו גדולים יותר

בדור הקודם, מנוע ה-6 צילינדרים ייצר הספק של 379 כוח סוס. אבל עכשיו, אחרי מקצה שיפורים, הוא מייצר 388 כוח סוס. זה משפר את נתוני התאוצה של פורשה 911 קאררה בעשירית השנייה. נשמע כמו שיפור שלא משפיע בכלל על חיי היום-יום בכביש אבל הוא בהחלט משנה לחלוטין את הביצועים במסלול. המנוע שנמצא מאחורי הסרן האחורי של פורשה 911 קאררה הוא מנוע שטוח (בוקסר) בנפח 3.0 ליטר עם שני מגדשי טורבו. יש גם גרסת טורבו ל-911 אבל זה לא קשור למגדשי טורבו, זה משמש יותר כשם עבור גרסה מהירה וחזקה יותר. בדיוק מאותה סיבה יש גם פורשה טייקן חשמלית ופורשה מקאן חשמלית בגרסאות טורבו. כעת, בדור החדש, ל-911 הבסיסית יש את מגדשי הטורבו של גרסת GTS מהדור הקודם עם טורבינה בקוטר של 48 מ"מ וגלגל דחיסה בקוטר של 55 מ"מ. כדי לקרר את השבלולים החדשים, האינטרקולר של פורשה 911 נלקח מגרסת הטורבו של הדור הקודם.

פורשה 911 קאררה

ביצועים של מטוס קרב

בלחיצה על דוושת התאוצה תגיעו מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 3.1 שניות בלבד. אחרי 7.8 שניות תגיעו כבר ל-160 קמ"ש ובתוך כ-12 שניות תגיעו ל-200 קמ"ש. למהירות של 240 קמ"ש אתם יכולים להגיע תוך 19.6 שניות. בקיצור, לקאררה החדשה יש ביצועים מרשימים מאוד ואלה נתונים של שימוש בדלק רגיל עם הצמיגים המקוריים. ובנוגע לצריכת דלק, גם כאן פורשה עשו עבודה הנדסית מדהימה על המנוע כאשר הוא צורך רק כ-9.9 ק"מ לליטר.

פורשה 911 קאררה

היגוי חד כמו חרב יפנית

במהירויות שפויות, כאשר מעבירים אותה למצב "ספורט" תקבלו את כל הכוח שתזדקקו לו בנהיגה בכבישים ציבוריים. מערכת הפליטה מייצרת צליל מצוין אבל ללא פיצוצים המוכרים מקונצרן VAG. אם יש לכם צורך להיעלם אל האופק ללא משיכת תשומת לב אפשר להעביר למצב "נורמאל" ולהיטמע בשקט בתנועה. במיוחד אם הפורשה 911 קאררה שלכם בצבע אפור, לבן או שחור ולא כחול כמו בתמונות. את חווית הנהיגה לא מקבלים מתיבת הילוכים ידנית, זה לא השתנה בדגם החדש, מקבלים אותה עם תיבת הילוכים כפולת מצמדים של פורשה. לה יש 8 הילוכים והיא נלקחה מחטיבת המרוצים של היצרנית. לא נראה שיש שיפור בהיגוי של פורשה 911 החדשה אבל זה הגיוני. אין סיבה לתקן משהו מושלם. הימצאותו של המנוע מאחור מאפשרת להגה להזרים מידע מדויק יותר לנהג וחלוקת המשקל הייחודית של ה-911 הופכת את זה לחוויה מהנה הרבה יותר. הוא ננעץ בכביש וחותך קווים בצורה נקייה. השיפור ניכר בבדיקת אחיזת הכביש, שם רמת הגרר (g-force) עלתה מ-1.08 ל-1.09. לא הבדל עצום, אבל מדובר בנתונים כמעט בלתי נתפסים למכונית בסיסית (בייצור סדרתי בהתאם למגבלות הבטיחות).

פורשה 911 קאררה

יש גם חסרונות

נוחות הנסיעה בכביש מהיר השתפרה. שינויים בבולמים שיפרו את ההיגוי וגם יצרו ריכוך טוב יותר לסרן הקדמי. השיפור במתלים מקזז את ההבדלים בין הדחיסה לשחרור. התוצאה היא תגובה חלקה יותר במהמורות וסדקים בכביש – תופעה נפוצה בכבישי ישראל. איכות הנסיעה בהחלט מרשימה בגלל שחישוקי הגלגלים הם בקוטר 19 ו-20 אינץ' (קדימה, אחורה) וזה אומר שהצמיגים לא עוזרים בריכוך. אך עם כל היתרונות, יש גם כמה חסרונות שחשוב לנו לציין על פורשה 911 קאררה החדשה. קודם כל, זה המחיר. הוא ממשיך לעלות בכל דור למרות שהשיפור בין הדורות לא משמעותי כמו העליה במחיר. החיסרון השני הוא היעדר גרסה בעלת תיבת הילוכים ידנית. זאת אפשרות שנהגים רבים היו רוצים לקבל ב-911 שלהם וזה היה יכול להוריד גם את מחיר הרכישה וגם את עלויות התחזוקה.

פורשה 911 החדשה

החיסרון האחרון הוא קטנוני אבל רלוונטי יותר מתמיד. אנחנו לא אוהבים את לוח השעונים הדיגיטלי החדש של פורשה. הוא לא מתאים לרכב ספורטיבי כזה בגלל 2 סיבות: הראשונה, אין לו באמת נחיצות כי את רוב המידע שיש עליו אפשר להציג גם בלוח שעונים אנאלוגי. השנייה, זאת מכונית ביצועים קלאסית לחובבי נהיגה בניחוח של פעם, וכמו שאמורה להיות גרסה ידנית, יחד איתה צריכה להיות גרסה עם לוח שעונים אנאלוגי.

פורשה 911 קאררה

2+2 או רק 2 מקומות ישיבה

בעבר, כדי לקבל את פורשה קאררה עם 2 מושבים בלבד היה צריך להוסיף כסף. כן, להוסיף כדי שייקחו לכם את הספסל האחורי. רק עכשיו פורשה החליטו לתת את האופציה הזאת גם ללא תוספת תשלום. בגרסה שקיבלנו למבחן יש מושבי באקט ספורטיביים עם 18 כוונונים שונים לארגונומיה מושלמת. גלגל ההגה עצמו ממותג GT-ספורט ונראה שנלקח מגרסת ה-GTS. דוושות התאוצה והבלימה, למרות שעשויות ממתכת, הן צבועות בצבע שחור. ידית ההילוכים האלקטרונית הקטנה פינתה המון מקום על הקונסולה המרכזית ולכן האזור הזה מכוסה בהמון פלסטיק בצבע שחור מבריק וזה מרגיש לנו כמו פתרון משעמם ביחס למחיר ויצרנית כמו פורשה.

פורשה 911 החדשה

חוץ מזה, מדובר כמובן בתא נוסעים מוקפד מאוד ברמת הרכבה גבוהה ועם כל הגימיקים הידועים של פורשה וזה כולל כמובן את השעון האנלוגי במרכז הדשבורד. מבחינת האבזור של תא הנוסעים יש משטח טעינה אלחוטית לטלפון, מסך בגודל 10.25 אינץ' ובקרת אקלים מפוצלת.

פורשה 911 קאררה

מחיר ביחס לתמורה

מחירה של פורשה 911 קאררה 2025 ממשיך לעלות בכל דור, למרות שהשיפורים בין הדגמים אינם משמעותיים כמו ההפרש במחיר. עם זאת, המכונית מציעה תמורה גבוהה בזכות הנדסה גרמנית מדויקת, ביצועים מרשימים, והתנהגות כביש חדה ומדויקת. היא אמנם "הגרסה הבסיסית" של ה-911, אך כוללת מנוע 3.0 ליטר עם שני מגדשי טורבו, תאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-3.1 שניות, ותיבת הילוכים כפולת מצמדים שנלקחה מחטיבת המרוצים של פורשה. החיסרון העיקרי הוא היעדר תיבה ידנית ואפשרויות התאמה אישית מסוימות, אך כחבילה כוללת, ה-911 קאררה מציעה חוויית נהיגה בלתי מתפשרת, מה שהופך תג מחיר של קצת מעל מיליון שקלים לגבוה אך מוצדק עבור חובבי נהיגה אמיתיים.

פורשה 911 החדשה