KGM (סאנגיונג לשעבר) משיקה דגם חדש בישראל בשם טורס. הממדים שלו דומים לאלו של קיה ספורטז' אבל העיצוב שונה לחלוטין. המחיר שלה מתחיל ב-175 אלף שקלים. אבל ניתן לקנות אותה גם בגרסת 4X4 במחיר שמתחיל ב-190 אלף שקלים. מה שהופך אותה למתחרה הראשונה בישראל לסובארו קרוסטרק.

מסאנגיונג ל-KGM
סאנגיונג, יצרנית הרכב הדרום קוריאנית הוותיקה, החלה את דרכה בייצור רכבי שטח צבאיים. עם השנים הרחיבה את פעילותה והפכה לשחקנית מרכזית בשוק הרכב הקוריאני. שיתופי פעולה אסטרטגיים עם מרצדס ו-Mahindra & Mahindra סייעו לה להטמיע טכנולוגיות מתקדמות ולהרחיב את היצע הדגמים שלה. כיום, סאנגיונג מוכרת ברחבי העולם בזכות רכבי הפנאי והשטח האיכותיים שלה. כעת, היא החליפה את שמה ל-KG Mobility או בקיצור – KGM. הדגם הראשון בישראל שקיבל את שם המותג החדש הוא סאנגיונג רקסטון. SUV 4X4 קשוח המיועד לנהיגת שטח. עכשיו אנחנו מקבלים את הדגם השני עם המיתוג החדש העונה לשם KGM טורס ועליו אנחנו רוצים לדבר.

על הנייר
המידות של KGM טורס דומות לאלה של דגמים נוספים בסגמנט B-SUV כמו יונדאי טוסון, סקודה קארוק ומאזדה CX5. גובהה 1.71 מטר, רוחבה 1.89 מטר, בסיס הגלגלים שלה הוא 2.68 מטר והאורך הכולל שלה הינו 4.7 מטר. מלבד בסיס הגלגלים, היא גדולה יותר מכל כיוון מהמתחרה הישירה שלה – סובארו קרוסטרק. למה בכל זאת אנחנו טוענים שהן ניצבות ראש בראש? הסיבה לכך היא שכרגע, במחיר הזה, עם הנעת בנזין, אלה רכבי הפנאי שטח היחידים הנמכרים בישראל עם הנעת 4X4 (הנעה כפולה). מרווח הגחון של טורס קטן יותר מזה של הקרוסטרק (19.5 ס"מ מול 22 ס"מ). אבל, מעבר לכך, יש לה את כל מה שדרוש כדי לפתות משפחות הרפתקניות וזה כולל נפח תא מטען של 599 ליטר, מסילות בגג וצמיגים רחבים לאחיזה גבוהה בקרקע.

עיצוב
העיצוב של KGM טורס שונה לחלוטין מכל הדגמים האחרים בקטגוריה (בעיקר בגלל שלאחרונה נראה שכולם שומרים על אותה אחידות). KGM לקחו את ה-SUV שלהם לכיוון שונה והטמיעו בו המון אלמנטים מיוחדים שהופכים את המראה שלו לרכב שטח קשוח. מלפנים יש לו סבכת כלאיים המזכירה מעט את זו של ג'יפ עם יחידות תאורה עגולות בעלות חתימות אור מודרניות בסגנון של ריינג' רובר איווק. הגריל וכונסי האוויר משתמשים בקווים מאוד ספרטניים שמוסיפים מאוד למראה הקשוח.

מהצד ניתן לשים לב למגיני הפלסטיק שמקיפים את כל הרכב ומדגישים את בתי הגלגלים בעיצוב ייחודי. כמו כן, בתחתית הדלתות יש חיתוכים עמוקים ובולטים שנותנים תחושה ספורטיבית. מאחורי הדלת האחורית ניתן לראות שב-KGM טורס לא ויתרו על שפת העיצוב המקובלת של סאנגיונג והוסיפו חלון קטן הממשיך את השמשה האחורית בזכות צביעה שחורה של המסגרות.

בחלק האחורי, הדבר הבולט ביותר הוא העיצוב של דלת תא המטען שנותנת תחושה כאילו מאחוריה יש גלגל חלופי כפי שהיה נהוג ברכבי שטח בעבר. יחד עם יחידות תאורה אורכיות ופגוש בולט החוצה קשה להאמין שלא מדובר ברכב שטח יקר ועוצמתי בהרבה ממה שהמראה שלו מייצג.

יחידת הנעה
יש שתי גרסאות לבחירה, האחת עם הנעה קדמית והשנייה בעלת הנעת 4X4. לשתיהן יש מנוע זהה, טורבו בנזין בנפח 1.5 ליטר. הוא משודך לתיבת הילוכים אוטומטית מסוג טיפטרוניק בעלת 6 יחסי העברה. ההספק המרבי שמתקבל לגלגלים של KGM טורס הינו 163 כוח סוס ו-28.6 קג"מ. בגרסת ההנעה הקדמית תאוצה מעמידה ל-100 קמ"ש אורכת 10.7 שניות ובגרסת ה-4X4 היא אורכת 10.9 שניות. צריכת הדלק הממוצעת של טורס לפי יצרן היא 11.7 ק"מ לליטר. זאת צריכת דלק לא מרשימה במיוחד בהתחשב בכך שהמתחרות בקטגוריה מסוגלות להציג נתוני ביצועים טובים יותר מול צריכת דלק נמוכה יותר. זה כולל גם את סובארו קרוסטרק שמאיצה מעט מהר יותר וצריכת הדלק שלה עומדת על 13.5 ק"מ לליטר.

בטיחות
KGM טורס עוד לא עברה מבחן בטיחות רשמי של EURO NCUP ולכן עוד אין לה ציון בטיחותי. היא מצוידת ב-7 כריות אוויר, מערכת בלימה אוטונומית בחירום, זיהוי הולכי רגל, בקרת סטיה מנתיב עם היגוי אקטיבי, התרעה על כלי רכב בשטח מת, התרעה על תנועה מאחור ביציאה מחנייה, התרעה על עייפות הנהג ואורות גבוהים אוטומטיים. אך למרות כל אלו אין לה בקרת שיוט אדפטיבית.
אבזור
יש ל-KGM טורס שתי רמות גימור, האחת לגרסת ההנעה הקדמית והשנייה לגרסת ההנעה הכפולה. שתי הגרסאות מאובזרות כמעט באופן זהה וזה כולל מסך מרכזי בגודל 9 אינץ', קישור לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, משטח טעינה אלחוטית לטלפון, מסך נוסף לשליטה על בקרת האקלים ופתחי מזגן ליושבים מאחור, כוונון חשמלי למושב הנהג, חימום ואוורור לכל המושבים, חיישני חנייה היקפיים, לוח מחוונים דיגיטלי והפשרת אדים למראות הצד. ברמת הגימור של ההנעה הקדמית נקבל חישוקי גלגלים בקוטר 18 אינץ' לעומת 20 בגרסת ההנעה הכפולה. כמו כן, פתיחה חשמלית לתא המטען יש רק לגרסת ה-4X4.

חוות דעת
כפי שכבר אמרנו, המתחרה הישירה של KGM טורס היא סובארו קרוסטרק (אם לקחת להשוואה את גרסת ה-4X4). אבל, בזמן שסובארו מייצגת משהו ספורטיבי יותר, טורס מעוצבת ומתוכננת כרכב שטח קשוח במיוחד ואנחנו אוהבים את זה. כמובן יש לקחת בחשבון גם את יחידת ההנעה שמרגישה מיושנת ביחס למתחרות אחרות בקטגוריה שגם הן משתמשות במנועי טורבו בנזין בגלל היעדר הכוח וצריכת הדלק הגבוהה. הדבר שכן יכול לשכנע אותנו שבטורס טוב יותר מהמתחרות זאת רשימת האבזור הנדיבה שלה לצד המחיר האטרקטיבי, ולדעתנו, כפי שאנחנו רואים את השוק הישראלי, רכב כזה נחוץ כאן כבר הרבה זמן והוא עשוי להרים כלפי מעלה את המכירות של KGM בארצנו.