בקרוב אצלנו: אלפא רומיאו ג'וניור החשמלית

אלפא רומיאו ג'וניור

מי שעוקב אחרי מגזין קפיטל מוטורס, בוודאי ישים לב שפרסמנו לפני מספר חודשים את החשיפה של אלפא רומיאו מילאנו. המילאנו זה SUV חשמלי קומפקטי, הראשון מבית אלפא, אבל הוא מיוצר בפולין. מהסיבה הזאת, ממשלת איטליה לא אישרה לאלפא רומיאו לקרוא לדגם שלה על שם מקום באיטליה ולכן הוא הוחלף לשם החדש – אלפא רומיאו ג'וניור.

אלפא רומיאו ג'וניור

מאיפה הגיע השם החדש?

השם ג'וניור מתייחס לאלפא רומיאו GT ג'וניור משנת 1966. הדגם היה ידוע כרכב קומפקטי בעל חווית נהיגה מהנה. זה בדיוק מה שאלפא רומיאו מקווים לתת ללקוחות שיירכשו את ה-SUV הקומפקטי החשמלי שלהם. למרות שהאלפא הזאת חולקת את אותה הפלטפורמה עם ג'יפ אוונג'ר החשמלי, אופל מוקה החשמלית ופיג'ו 2008 החשמלית (דגמים מבית סטלנטיס), אלפא טוענים שהם שמו דגש רב יותר לנהג וזה אמור לספק חווית נהיגה טובה יותר.

אלפא רומיאו ג'וניור

מנוע וסוללה

אלפא רומיאו חשמלית זו מגיעה עם סוללה בקיבולת של 50.8 קוט"ש כמו שאר הדגמים המבוססים על אותה הפלטפורמה. הייחודיות של הג'וניור היא האפשרות לשדרג למנוע חשמלי חזק יותר. בגרסת הבסיס תקבלו מנוע חשמלי קדמי בהספק של 154 כוח סוס שמספק זמן תאוצה של 9 שניות ל-100 קמ"ש. זה בהחלט מספק עבור כל נהיגה במציאות היומיומית אך המנוע חלש בהרבה ממה שמציעה סמארט 3 למשל. אם אתם מעוניינים בכוח אמיתי, כדאי לבחור בגרסת Veloce הבכירה. גרסה זו עברה הנדסה מחדש כדי לגרום לג'וניור להרגיש כמו אלפא אמיתית והיא מצוידת במנוע בהספק של 278 כוח סוס. מלבד זאת, גרסה זו כוללת דיפרנציאל מכאני מוגבל החלקה (LSD), רצועת היגוי מהירה יותר, מתלים מונמכים ב-25 מ"מ, רוחב סרנים גדול יותר, מוטות מייצבים קשיחים, בלמים מוגדלים וחישוקי סגסוגת בקוטר 20 אינץ'. אבל, כמו כל הגרסאות של אלפא רומיאו ג'וניור, היא תגיעה בהנעה קדמית בלבד.

אלפא רומיאו ג'וניור

חווית נהיגה כמו שרק אלפא יודעת להציע

בניגוד לרוב ה-SUV החשמליים המודרניים, בג'וניור מתקבל פידבק אמיתי מגלגל ההגה. כאשר מאיצים במהירות גבוהה ביציאה מעיקול ההגה מתפתל בעדינות בידי הנהג כדי להודיע שהדיפרנציאל עובד קשה כדי למשוך את החרטום בכיוון הנכון. המתלים הספורטיביים, באופן מפתיע, מתמודדים בצורה די טובה עם שיבושים בכביש, מה שניתן להרגיש רק ברכבי ספורט יוקרתיים. הטיית המרכב של אלפא רומיאו ג'וניור היא פרוגרסיבית ונמצאת בשליטה טובה. אם בכל זאת אתם מרגישים שהרכב מושך יותר מידי קדימה, ניתן לתקן את זה במילי-שניות בהרמת הרגל מדוושת התאוצה. זאת לא דינאמיות שניתן לצפות מ-SUV חשמליים אחרים. אבל, אלפא רומיאו הצליחו לספק את זה. בנוסף לכך, כמו בדגמי אלפא אחרים, לג'וניור יש בורר מצבי נהיגה מסוג DNA אשר מתאימה את מצב הנהיגה לתחושות שבהגה, תגובת הדוושה ואת תחושת הבלימה. במצב נהיגה DYNAMIC הבלימה הרגנרטיבית מתבטלת לטובת בלימה מכאנית מלאה. התוצאה היא דוושה שמגיבה בצורה עקבית לפי פקודות הנהג. זה נכון שחוסר בבלימה הרגנרטיבית פחות יעיל, אבל בתמורה לחוויית נהיגה חלקה יותר זה נראה לנו כמו עסקה טובה.

אלפא רומיאו ג'וניור

מה טווח הנסיעה שלה?

גרסאות ה-154 כוח סוס יכולות להגיע באופן רשמי לטווח של עד 410 קילומטרים. זה טווח דומה למה שמציעות האלטרנטיבות בקטגוריה כמו סמארט 1 ווולוו EX30 במחיר דומה. הגרסה החזקה, זאת שאתם בוודאי מעוניינים בה, תציעה טווח נסיעה של 345 ק"מ. החיסרון בטווח מאוד מאכזב בגלל שמדובר במכונה חשמלית מאוד מהנה לנסיעות ארוכות. רעשי הכביש של אלפא רומיאו ג'וניור אינם מורגשים כמעט בתא הנוסעים ואיכות הנסיעה בהחלט טובה. אלפא מבטיחה שבהמשך שנת 2025 תגיעה גם גרסה היברידית לג'וניור.

אלפא רומיאו ג'וניור

אבזור ונוחות

כל גרסאות ה-Alfa Romeo Junior מגיעות עם מושבים נוחים ותומכים, אך מושבי ה-Sabelt החצי-ספורטיביים בגרסת ה-Veloce הם בהחלט האטרקציה של הסדרה. הם מתאימים מאוד לאופי הספורטיבי של הגרסה הזו, עם תמיכה צדדית שמחזיקה אותך במקום במהלך פניות מהירות. החיסרון היחיד שלנו הוא שבסיס המושב די קשה ואין תמיכה מותנית מתכווננת. בכל הגרסאות יש אפשרות כוונון טובה למושבים הקדמיים – כוונון ידני בדגם הבסיס Junior וכוונון חשמלי בגרסת ה-Speciale האמצעית ובגרסת ה-Veloce הגבוהה. ה-Speciale כולל גם תמיכה מותנית מתכווננת וגם פונקציית מסאז' למושב. ב-Junior יושבים די נמוך, אך נראות הכביש קדימה ובצדדים טובה, מה שמועיל כשנכנסים לצמתים. מצד שני, נראות מעבר לכתף מוגבלת מאוד בגלל קו חלון עולה ועמודי חלון אחוריים מסיביים. למרבה המזל, כל גרסאות ה-Junior מגיעות עם חיישני חניה אחוריים כדי להקל על החניה, וה-Speciale מוסיפה גם מצלמת רוורס.

אלפא רומיאו חשמלית

איכות חומרים ומולטימדיה

רוב הפונקציות הפנימיות של ה-Junior נשלטות דרך מסך המולטימדיה בגודל 10.25 אינץ', שמופנה כלפי הנהג. זה לא המערכת המרשימה ביותר, עם זמני תגובה איטיים יחסית ועיצוב בסיסי. לפחות אפשר לעקוף את תוכנת אלפא רומיאו ולהשתמש בתוכנה של הטלפון, בזכות התמיכה ב-Android Auto ו-Apple CarPlay כסטנדרט. כפתורי בקרת האקלים הפיזיים שמתחת למסך מוצלחים יותר, הם קלים ונוחים לשימוש, ופחות מסיחים את הדעת כמו הכפתורים המבוססים על מסך מגע כפי שנמצאים ב-Smart #1 וב-Volvo EX30. ל-Junior יש גם תצוגת נהג דיגיטלית בגודל 10.25 אינץ'. מבחינת איכות פנים, ה-Junior קצת מאכזב בהשוואה למתחרים בסגמנט שלה. בעוד שאנחנו אוהבים את מושבי ה-Sabelt עם העור והזמש ואת הזריקות זמש בלוח המחוונים (סטנדרטיים ב-Veloce, או חלק מהחבילה הספורטיבית בדגמים אחרים), כמעט כל חומר אחר שאתה בא איתו במגע רגיל הוא סוג של פלסטיק קשה.

 

שורה תחתונה

אנחנו חושבים שגרסת ה-Veloce היא הבחירה המומלצת. מהירויות הטעינה לא מהירות במיוחד, כאשר כל הגרסאות מציעות קצב טעינה מרבי של 100kW –. טעינה מ-10% ל-80% של סוללת ה-Junior אמורה לקחת כ-25 דקות עם מטען ציבורי חשמלי חזק מספיק. אלפא ג'וניור חדשה מידי כדי להיכלל בסקר אמינות כלשהו. אך כמותג, אלפא רומיאו סובלת משם רע בכל הנוגע לכך. אלפא רומיאו ג'וניור מגיעה עם שלל אמצעי בטיחות כסטנדרט, כולל בלימה אוטומטית בחירום (AEB) עם זיהוי רוכבי אופניים והולכי רגל.