אנחנו רוצים להתחיל את המבחן דווקא מהאמת השטחית והיבשה: לקסוס LBX זאת טויוטה יאריס במעטפת יוקרתית. על הנייר, מבחינת ביצועים, פלטפורמה ונתונים טכניים רבים הן נראות זהות. אבל, המחיר של לקסוס LBX גבוה יותר ב-50 אלף שקלים. אז, האם המחיר באמת מצדיק את עצמו?

מפרט טכני ומידות
קיבלנו את ה-LBX למגרש המסירות שלנו בפתח תקווה. קיבלנו אותה בצבע לבן בדיוק כמו בתמונות. במבט חטוף קשה לומר שזאת לקסוס. העיצוב של LBX שונה מעט מזה של שאר הדגמים. הוא נראה לנו עדין יותר בהשוואה לקרוסאובר העירוני הנוסף של המותג – לקסוס UX. LBX גם זאת הלקסוס השנייה שקיבלה שם שמורכב מ-3 אותיות ולא 2 (לקסוס LFA הייתה הראשונה). בדרך כלל, רכבים קטנים לא נתפסים כרכבי יוקרה בגלל שהם, איך נאמר את זה, קטנים. נכון לעכשיו, הקרוסאובר הקומפקטי הנמכר בישראל זאת וולוו XC40 והיא גדולה בהרבה מלקסוס LBX. בסיס הגלגלים של LBX עומד על 2.58 מטר, רוחב 1.82 מטר ואורך כולל של 4.19 מטר. נפתח תא המטען שלה קטן יותר מזה של טויוטה יאריס קרוס בכלל חיפוי כפול. הנפח הכולל הינו 332 ליטר.
תא נוסעים
לעומת העיצוב החיצוני, שנראה מעט פחות ספורטיבי ממה שמקובל לראות בלקסוס, העיצוב הפנימי מזכיר למה היא ראויה לשאת את לוגו ה-L של המותג. המושבים מרופדים בעור נעים למגע, הקונסולה המרכזית מוגבהת לגובה של משענת היד, בורר ההילוכים האלקטרוני של לקסוס מזדקר מלפני מחזיקי הכוסות ומשטח טעינה אלחוטית לטלפון מאחוריהם. המסך המרכזי ששולט על מערכות הרכב ועל המולטימדיה משתלב בצורה אינטגרלית כחלק מהקונסולה אך הוא מונח על הדשברוד וזה תורם רבות לעיצוב היפיפה של תא הנוסעים. הדברוד עשוי מ-4 רבדים כאשר העליון הוא פלסטיק רך בצבע כהה, מתחתיו פס ניקל שמתח לכל אורכו וחותך את פתחי המיזוג לשניים. מתחתיו פאנל המחופה בעור נעים למראה ולמגע עם תפרים לתחושה יוקרתית יותר ומתחת למשטח העור יש פלסטיק קשיח זול יחסית כמו בכל רכב. את עיצוב תא הנוסעים הזה, וגם את איכות ההרכבה והחומרים ממנו הוא עשוי, אי אפשר בשום פנים להשוות לתא הנוסעים הדל יחסית של טויוטה יאריס. ואם להשוות את תא הנוסעים של לקסוס אל דגמים אחרים בסגמנט, כמו אלפא רומיאו ג'וניור, ג'יפ אוונג'ר וב.מ.וו X1וב.מ.וו X1, אז ניתן לומר שהוא ממוקם איפשהו באמצע.
אבזור ברמת גימור COOL
הגרסה שאנחנו קיבלנו היא ברמת גימור COOL. לה יש לוח מחוונים דיגיטלי מוגדל בגודל 12.3 אינץ', ריפוד זמש יוקרתי וצביעה דו גונית למרכב. כמו כן, יש לה את כל האבזור שמגיע ב-LBX כסטנדרט כמו משטח טעינה אלחוטית לטלפון, מערכת בקרת אקלים מפוצלת ל-2 אזורים, דלת תא מטען בפתיחה חשמלית, כוונון חשמלי וחימום למושבים הקדמיים וכניסה ללא מפתח. חוץ מגג שמש פנוראמי, שאינו זמין גם בגרסאות האחרות, נראה שיש לה את הכל. כמו כן, לקסוס LBX כוללת בידוד אקוסטי לשמירה על טמפרטורה בתא הנוסעים ועבור בידוד הרעשים החיצוניים.
יצאנו לדרך
כאשר יצאנו לדרך ממגרש המסירות של קפיטל מוטורס בפתח תקווה נזכרנו של-LBX אין הילוכים. לכן, בנהיגה בעיר, היה צורך ללחוץ יותר על דוושת התאוצה כדי להגביר את הסל"ד בעקיפות ויציאה מכיכרות. לקסוס LBX מצוידת בהנעה היברידית זהה לזו שיש בטויוטה יאריס. זאת מורכבת ממנוע בנזין 1.5 ליטר הפועל במקביל למנוע חשמלי והם משודכים לתיבה אוטומטית רציפה. אין גרסה בעלת הנעת 4X4 זמינה בישראל אבל באירופה וביפן כבר החל השיווק של גרסת הביצועים עם מנוע של יאריס GR והנעה כפולה.
יחידת הכוח שכן זמינה אצלנו מספקת 136 כוח סוס ותאוצה מעמידה ל-100 קמ"ש לוקחת 9.2 שניות. אמנם היא לא מרגישה חזקה או זריזה כמו מרצדס GLA אבל היא בהחלט מספקת צריכת דלק מצוינת. הצריכה הממוצעת עומדת על 21 ק"מ לליטר (לפי נתוני יצרן).
רף חדש בבטיחות
לקסוס LBX מציבה סטנדרטים חדשים עם מערכת בטיחות מרשימה במיוחד. הדגם זכה לציון המרבי של 5 כוכבים במבחן הריסוק, מה שמעיד על עמידותו הגבוהה בתאונות. מערכות הבטיחות המתקדמות של ה-LBX כוללות את כל מה שנהגים ונוסעים יכולים לחלום עליו – החל ממערכת בלמים משולבת ABS, EBD ו-BAS, שמספקת שליטה מרבית בבלימות חירום, ועד ל-8 כריות אוויר שמבטיחות הגנה מרבית לנוסעים מכל כיוון. מערכות עזר מתקדמות כמו בקרת יציבות אלקטרונית ויכולת ביטול כרית האוויר של הנוסע מעניקות נוחות ובטיחות גם בנסיעות משפחתיות. איזופיקס, התקן בינלאומי לחיבור מושבי ילדים, והתרעה על שכחת ילד במושב האחורי, הופכים את הרכב למושלם עבור הורים. הרכב כולל מערכת בלימת חירום אוטונומית לצד זיהוי חכם של הולכי רגל ודור גלגלי, המסייעים למניעת תאונות בשטחים עירוניים וצפופים. בקרת סטייה מנתיב עם היגוי אקטיבי ובקרת שיוט אדפטיבית משפרות את חוויית הנהיגה ומצמצמות סיכונים במהירויות גבוהות.
בתחום השמירה על מודעות הנהג, ה-LBX מתהדרת במערכת התרעת עייפות, זיהוי תמרורים, ויכולת אוטומטית של אורות גבוהים, המבטיחה ראות מקסימלית בלילה ללא סינוור נהגים אחרים. חידושים נוספים כוללים התרעת תנועה חוצה מאחור, בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור, והתרעה על רכב חולף בעת פתיחת דלת. אבזור הבטיחות הנוסף – מערכת לסיוע בחציית צמתים וסייען היגוי למצבי חירום – מדגיש את מחויבות לקסוס להעניק נהיגה בטוחה גם בתרחישים המאתגרים ביותר.
מסקנות
לקסוס LBX מציעה חוויית נהיגה מוקפדת, עם עיצוב פנים שמעלה את רמת היוקרה והאבזור לרף גבוה בסגמנט הקרוסאוברים הקטנים. עם זאת, הביצועים הדינמיים אינם פורצי דרך, ומערכת ההנעה הזהה לזו של טויוטה יאריס מגבילה את תחושת הייחודיות. מחירו הגבוה של הרכב מציב אותו בקו תחרותי מאתגר מול דגמים גדולים ומרשימים יותר, אך רמת הבטיחות המרשימה והעיצוב היוקרתי יכולים להצדיק את הבחירה עבור מי שמחפש רכב פרימיום קומפקטי עם צריכת דלק חסכונית. בסופו של דבר, LBX מצליחה להציע משהו אחר – מענה למי שרוצה את תחושת היוקרה של לקסוס בפורמט קטן ונגיש יותר.