מבחן דרכים: לנד רובר דיפנדר 110

לנד רובר דיפנדר החדשה

לקחנו למבחן דרכים את לנד רובר דיפנדר 110. זאת גרסת הביניים והיא מייצגת את שני הדגמים בצורה טובה מספיק כדי שהמסקנות שלנו ממבחן הדרכים יתאימו גם לאלו מכם שמתעניינים בגרסאות 130 ו-90. את דיפנדר 110 אפשר לקבל עם אחת משלושת ההנעות הבאות: טורבו דיזל עם 200 כוח סוס, טורבו דיזל עם 300 כוח סוס וטורבו בנזין פלאג-אין היבריד עם 404 כוח סוס. כמובן שלקחנו למבחן את גרסת הפלאג-אין כי היא החזקה ביותר, יש לה את המערכות הטכנולוגיות המתקדמות והיא המשתלמת יותר מבחינת צריכת דלק.

לנד רובר דיפנדר החדשה

מה ההבדל בין הדגמים?

לנד רובר דיפנדר מוצע בשלוש גרסאות עיקריות: דיפנדר 90, 110 ו-130, כאשר ההבדלים ביניהן מתמקדים בגודל, במספר המושבים ובשימושיות. דיפנדר 90 הוא הדגם הקומפקטי והספורטיבי, עם אורך של כ-4.3 מטר, בסיס גלגלים קצר (2,587 מ"מ), שלוש דלתות ותצורת 5 או 6 מושבים. הוא מציע זריזות ויכולת תמרון מצוינת בעיר ובשטח, אך עם תא מטען קטן יותר ומרחב פנימי מוגבל. דיפנדר 110 הוא הדגם המאוזן והמשפחתי, עם אורך של כ-4.8 מטר, בסיס גלגלים של 3,022 מ"מ, חמש דלתות ותצורת 5, 6 או 7 מושבים. הוא מספק איזון מושלם בין שימושיות, נוחות ויכולת שטח, ומתאים במיוחד למשפחות שזקוקות למרווח משופר ולתא מטען גדול יותר בהשוואה ל-90. דיפנדר 130 הוא הדגם הגדול ביותר, עם אורך של כ-5.3 מטר, בסיס גלגלים זהה ל-110 אך עם הארכת המרכב, והוא מאפשר עד 8 מושבים בתצורת 2+3+3. הוא אידיאלי למשפחות גדולות או למי שזקוק להרבה מקום, עם תא מטען ענק ונוחות מרבית, אך בשל גודלו הוא פחות נוח לתמרון בעיר וכבד יותר. כל הדגמים חולקים את אותן טכנולוגיות, אפשרויות מנוע מגוונות (דיזל, בנזין, היברידי ו-V8 בדגמים מסוימים) ויכולות שטח יוצאות דופן.

לנד רובר דיפנדר החדשה

מה זה לנד רובר דיפנדר?

ללנד רובר דיפנדר החדש הייתה משימה מאתגרת מאוד – להיכנס לנעליים של הדגם הקודם ששירת לא רק מיליוני לקוחות ברחבי העולם במשך 40 שנה, הוא שירת נאמנה גם צבאות וזה כולל את צבא ההגנה לישראל. זה אומר כמובן שצריכות להיות לו יכולות שטח יוצאות דופן. לנד רובר דיפנדר המקורי היה כלי עבודה, עם כל המשתמע מכך. היכולת שלו לשרוד בתנאים מאתגרים במיוחד הפכה אותו לרכב מחוספס מידי עבור שימוש יומיומי וכרכב משפחתי. לכן, הדור החדש של לנד רובר דיפנדר 110 צריך להיות קשוח ובעל יכולת התמודדות בשטח בדיוק כמו קודמו, לשמר את המורשת שלו, ובו בזמן, גם להיות שימושי יותר כרכב שיכול לקחת את כל המשפחה לקולנוע. ללא ספק זה אתגר עצום, אך אם יש מישהו שיכול לעמוד בו, אלה מהנדסי לנד רובר.

לנד רובר דיפנדר החדשה

נראה טוב יותר במציאות

לפני המפגש עם רכב המבחן שלנו, ראינו את לנד רובר דיפנדר החדש רק בתמונות ובוידאו. ואיך נאמר זאת בלי לפגוע… הוא לא ממש פוטוגני. כי במציאות הוא נראה מרשים במיוחד, כנראה בעיקר בגלל הפרופורציות והגודל שלו – הוא ענק. במגרש הטרייד-אין שלנו בפתח תקווה הוא עמד זקוף, מציץ מעל גגות ה-SUV האחרים. הוא שואב השראה מהדגם הקודם אך מרגיש מודרני מספיק כדי שגם מי שלא מכיר את קודמו, הלסת שלו תצנח לרצפה. הקווים המרובעים והזוויות החדות מתאימות בדיוק לאופי של רכב שטח קשוח. גם החלק האחורי, שנראה כמו לחם פרוס בלי הקצה הקעור ("הקשה" או הקרום) מאפשר לדעת איפה הרכב נגמר בדיוק וזה נתון חשוב בנהיגת שטח. יחידות התאורה הן מלד כמובן אבל הן מדמות יחידות תאורה קלאסיות כאשר מלפנים הן עגולות ומאחור אלה ריבועים קטנים. לטעמנו, הדיפנדר החדש נראה טוב יותר מכל המתחרים שלו בקטגוריה. אם לחנות את לנד רובר דיפנדר 110 מול טויוטה לנד קרוזר החדש ופורד ברונקו, אלה נראים כמו רכבי פועלים ברבע מחיר למרות שהמחירים של שלושתם די דומים.

לנד רובר דיפנדר החדשה

קצת נתונים טכניים

השלדה של לנדר רובר דיפנדר 110 החדש עשויה מאלומיניום מונוקוק חדשני במקום שלדת סולם פרהיסטורית כמו בדגם הישן, וזה הופך את המרכב לקשיח במיוחד, כמו רכבי-על מהשורה הראשונה. גם מערכת המתלים שלו היא ברמה אחרת. היא משתמשת במערכת דומה לזו של לנד רובר דיסקברי, אך כמעט כל החלקים מוקשחים וחזקים יותר. דגם 110 מגיע עם מתלי אוויר כסטנדרט מה שמגביר את מרווח הגחון ומאפשר צליחה בעומק של עד 90 ס"מ ללא שנורקל. למי שרוצה להיות בעלים של פיסה היסטורית יכול לקבל את הדיפנדר החדש עם מנעו V8 בנפח 5.0 ליטר, אבל לא בישראל.

לנד רובר דיפנדר החדשה

יציאה למבחן דרכים

כדי לבחון את צריכת הדלק, יכולות העקיפה וגמישות המנוע נסענו מפתח תקווה לכביש 6 צפונה. ביציאה מהעיר הרגשנו כמו מלכי הכביש, לא היה אף רכב שהתקרב לגובה שלנו ויכולנו להסתכל בלבן של העיניים של נהגי וואנים ואוטובוסים. בגלל תנוחת הישיבה הגבוהה והראות המצוינת החוצה לא הרגשנו מגבלה ממידותיו של הרכב. יכולנו להשתחל בקלות גם במקומות צרים ובכל רמזור עקפנו את כולם בזכות מערכת ההנעה ההיברידית העוצמתית. תיבת ההילוכים של לנד רובר דיפנדר, בכל הגרסאות, היא אוטומטית בעלת 8 מהירויות והיא עובדת בצורה חלקה במיוחד. בירידה לכביש המהיר נכנסנו למצב ספורט וסחטנו את דוושת התאוצה. התוצאה גרמה לנו לחום בכל הגוף. כי תאוצה מעמידה ל-100 קמ"ש אורכת 5.6 שניות בלבד, לרכב ענק במשקל עצמי של 2.5 טון! תוך שניות ספורות הגענו למהירות בלתי חוקית בעליל. לכן, אחרי שמהירות הנסיעה ירדה למהירות חוקית, הפעלנו את בקרת השיוט וכך המשכנו עד מחלף עין תות ליד אליקים. הנסיעה הרגישה כמו ריחוף על ענן וזה כמובן שום דבר שאפשר להשוות לדיפנדר הישן.

לנד רובר דיפנדר החדשה

ירידה לשטח

במחלף עין תות ירדנו עם הלנד רובר דיפנדר 110 למסלול שטח המוביל לתוך יער אליקים. זה מסלול קשוח מאוד שבו נבחנים נהגי ההאמר של צה"ל. היה לנו חשש גדול מאוד לנסות לעבור את האתגרים שהמסלול מציעה, בחורף, דרך בוץ וזוויות גישה ונטישה קיצניות עם רכב במחיר של כ-730 אלף שקלים. והאמת… לא הייתה שום סיבה לחשוש. בזכות המבנה החכם עם סרכים קצרים, חיישני צליחת מים, מערכת הדמיית שטח הנסיעה, מערכת לניטור תנאי השטח, מערכת בקרת משיכה ונעילת הדיפרנציאלים יכולנו ליהנות מהנסיעה מבלי להזיעה כמו שהזענו כשסחטנו את כל ה-404 סוסים של המנוע בכביש המהיר.

לנד רובר דיפנדר החדשה

שורה תחתונה

אחוז בודד מתוך אלה שירכשו את לנד רובר דיפנדר 110 החדש ינצלו את יכולתיו. אבל, תמיד נחמד לדעת שמסלול הנחיתה כפול מהאורך שמחייב התקן ושלטייס יש עוד המון מרווח לייצב את המטוס לפני הנחיתה. אחנו מתכוונים לכך, שהדיפנדר מתאים להרפתקנים אמיתיים ולאנשים בעלי אמצעים שגרים במקומות מרוחקים. אבל, הגרסה החדשה של לנד רובר דיפנדר 110 מצטיינת גם כרכב משפחתי מפואר. לכן, לא חובה לחרוש איתו את הארץ, אבל נחמד לדעת שיש לכם את היכולת לעשות את זה בביטחון.

לנד רובר דיפנדר החדשה