אחרי שבמשך 3 שנים ג'ילי שיווקה בישראל רק דגם אחד, מוצלח במיוחד, סוף סוף מגיע דגם נוסף. היצרנית הענקית הסינית בוחרת להביא אלינו את ה-SUV ג'ילי EX5 שאמורה להתעלות בפופולאריות שלה על הגיאומטרי C. הבנו לכם את כל התשובות לשאלות שיש למי שמתעניין לרכוש את הדגם החדש ומתלבט האם זאת הבחירה הנכונה עבורו.

מי זאת ג'ילי?
ג'ילי היא חברה ענקית הממוקמת בסין. היא רכשה בשנים האחרונות יצרניות רבות כאשר בין השמות הגדולים תמצאו את וולוו ולוטוס. בנוסף לשמות האלו, ג'ילי ייסדה מספר תתי מותגים עבור השוק האירופי: פולסטאר, לינק אנד קו וזיקר. ג'ילי מפתחת את הפלטפורמות שלה לעצמה וזה אומר שהיא חולקת אותן עם שאר המותגים שהיא אחראית עליהם. לפיתוח הפלטפורמות היא משתמשת במרכז מחקר ופיתוח של וולוו בשבדיה וזה הופך אותן לבטיחותיות במיוחד ומתקדמות מאוד טכנולוגית.

מה זה EX5?
ג'ילי EX5 זה רכב פנאי-שטח בגודל בינוני המתחרה באחת הקטגוריות הצפופות בשוק הרכב החשמלי. היא מתחרה מול BYD אטו 3, צ'אנגן דיפאל S07 וצ'רי FX EV. בסיס הגלגלים שלה הינו באורך של 2.75 מטר, הרוחב שלה הינו 1.9 מטר והאורך הכולל הוא 4.61 מטר. המידות האלה מספקות מרווח פנימי נדיב מאוד לנוסעים ול-461 ליטר בתא המטען. היא מתוכננת להחליף בקרוב את ג'ילי גיאומטרי C ולהוות אלטרנטיבה לרכבים המשפחתיים בעלי הנעת בנזין כמו טויוטה קורולה ומאזדה 3.

מה החסרונות שלה?
ג'ילי EX5 אינה חפה מחסרונות כשלמעשה החיסרון שהכי מאכזב אותנו הוא החוסר בקישוריות לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי. היבואנית טוענת שבהמשך יגיע עדכון תוכנה שיאפשר זאת. דבר נוסף שלא יכולנו להתעלם ממנו הוא השימוש בגלגלת. היא שולטת על יותר מידי פונקציות במקביל (ווליום, עוצמת המזגן, תאורת פנים) ולא ברור לנו למה אי אפשר היה להוסיף עוד כמה לחצנים, או חוגה נוספת לשליטה נוחה יותר. חיסרון נוסף שלהרבה נהגים יכול להיות דווקא ייתרון הוא רכות המתלים. כמו בגיאומטרי C ובדגמים רבים אחרים של תאגיד ג'ילי, המתלים מכוילים לצד הרך עבור נוחות נסיעה לכן אל תצפו לכל הכיף שאפשר לקבל מהכוח של הרכב בכבישים מפותלים.

האם היא נוחה?
את הנוחות נחלק ל-3 אספקטים. הראשון: מושב הנהג. הוא נוח מאוד, גבוה עם ראות מצוינת החוצה דרך חלונות גדולים. גם המושבים האחוריים מאפשרים תנוחת שיבה נוחה בזכות רצפה שטוחה וסף ישיבה טוב שמקל על הברכיים בנסיעות ארוכות. היושבים מאחור יהנו גם מחלונות גדולים, פתחי מיזוג, שקעי USB ותא אחסון מתחת לספסל. האספקט השני: נוחות טכנולוגית. בגלל שרכבים חדשים מכילים אינספור אפשרויות להתאמה אישית של מצבי הנהיגה, מערכת מולטימדיה משוכללת וכולי, חשוב שיהיה נוח לשלוט על כל אלו. כאן נכנס לתמונה המסך המרכזי. המסך בג'ילי EX5 הוא בגודל 15.4 אינץ' ברזולוציה גבוהה ובכל תגובתיות מהירה וחלקה. אבל, יש לנו בעיה קטנה עם זה. בגלל ששליטה על הבלימה הרגנרטיבית ושליטה על בקרת האקלים יכולה להתבצע רק דרך המסך זה שמאוד מקשה על הנהג בזמן נהיגה.

מה טווח הנסיעה שלה?
ג'ילי EX5 מצוידת במנוע חשמלי קדמי המספק 214 כוח סוס ו-32.6 קג"מ. את המנוע הזה מזינה סוללה בקיבולת של 60 קוט"ש. מהסוללה הזאת אפשר לחלץ מקסימום של 430 ק"מ טווח נסיעה. לפני שנתיים נתון כזה היה יכול להרשים מישהו, אבל בשנת 2025, מדובר בנתון די צנוע. כי בפועל זה אומר שבנהיגה יום-יומית, עם מיזוג אוויר, ועקיפות בכבישים בינעירוניים, הטווח מצטמצם בקלות בכמה עשרות אחוזים. אבל, יחד עם זאת, מדובר בהנעה די חזקה אשר מאפשרת תאוצה מעמידה ל-100 קמ"ש תוך 6.9 שניות והמהירות המרבית הינה 175 קמ"ש.

האם היא מהנה לנהיגה?
כפי שאמרנו קודם, המתלים שלה מכוילים לאיכות נסיעה רכה ולכן אם אתם נוהגים בצורה דינאמית ומצפים לבצע עקיפה תוך כדי עיקול חד, כדאי שתחזיקו חזק ותתפללו שמערכת בקרת היציבות תשמור על נתיב הנסיעה שלכם. אבל, מצד שני, זה אומר שבשיוט, ובכבישים עירוניים שכוללים המון בורות ופתחי ביוב/ניקוז היא תשמור על הגב שלכם. ג'ילי EX5 יודעת לספוג שיבושים בצורה טובה והנהיגה בה מרגישה שקטה וחלקה יחסית לרכב במחיר הזה.

איזה אבזור יש לה?
ברמת הגימור הבסיסית של ג'ילי EX5 תקבלו חישוקי גלגלים מעוצבים בקוטר 18 אינץ', טעינה אלחוטית לטלפון, מושבים בכוונון חשמלי, חימום ואוורור ובריפוד עור, מצלמות חנייה היקפיות, מראת פנים נגד סנוור וחלונות אחוריים מושחרים. ברמת הגימור הבכירה תקבלו בנוסף לאבזור הסטנדרטי גם עיסוי במושבים הקדמיים, גג שמש פנוראמי, תצוגה עילית לנהג, תאורת אווירה, מערכת שמע יוקרתית ועוד.

מה אנחנו חושבים עליה?
אחרי כמה שנים שבהן ג'ילי שיווקה בארץ רק את הגיאומטרי C, מגיע סוף סוף דגם שני – ה-EX5. מדובר ברכב פנאי חשמלי בגודל בינוני, עם עיצוב מודרני, מרווח נדיב לנוסעים ותא מטען של 461 ליטר. מתחת למכסה יש מנוע חשמלי עם 214 כ"ס, שמאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 6.9 שניות. הסוללה בנפח 60 קוט"ש מספקת טווח רשמי של עד 430 ק"מ, אבל בפועל, כמו בכל רכב חשמלי, הטווח מתקצר בשימוש יומיומי רגיל. ה-EX5 מציע אבזור עשיר כבר בגרסת הבסיס, עם מושבים חשמליים, טעינה אלחוטית, מצלמות היקפיות ועוד. רמת הגימור הגבוהה מוסיפה תוספות כמו מושבים עם עיסוי וגג פנורמי. מצד שני, חסרים בו חיבורים לאנדרואיד אוטו ואפל קארפליי, והתפעול דרך המסך המרכזי לא תמיד נוח. גם נוחות הנסיעה באה על חשבון תחושת שליטה בפניות חדות. המחיר – 162 עד 168 אלף ש"ח – מציב את ה-EX5 מול תחרות קשה, אבל הוא מציע חבילה מאוזנת שמתאימה למי שמחפש רכב חשמלי מרווח ונוח.