KGM טיבולי ראש בראש מול יונדאי וניו

KGM טיבולי

למרות ששניהם נמכרים במחיר כמעט זהה, יש להם מפרט בטיחותי דומה ושניהם בקטגוריית B-SUV (קרוסאובר קטן), מדובר בשני דגמים שונים אחד מהשני. כעת, KGM טיבולי החדש מגיע לישראל ומעניין אותנו להשוות אותו ליונדאי וניו – מלכת המכירות הנוכחית בסגמנט.

KGM טיבולי

KGM טיבולי

KGM טיבולי, בעבר סאנגיונג טיבולי, הוא קרוסאובר קומפקטי שמיוצר על ידי חברת KG Mobility (לשעבר סאנגיונג מוטור). מדובר בדגם הראשון שפיתחה החברה תחת בעלות מהינדרה ההודית. השם "טיבולי" נבחר על שם העיירה האיטלקית טיבולי שבמחוז לאציו. טיבולי עבר שלוש שנים של פיתוח ובדיקות לפני שנחשף לראשונה בנובמבר 2014 תחת שם הפרויקט X100. המכונית הושקה רשמית בקוריאה בינואר 2015. הדגם מוצע עם מנועי בנזין או דיזל בנפח 1.6 ליטר, כאשר ניתן לבחור בין הנעה קדמית להנעה כפולה. תיבת ההילוכים היא ידנית בעלת שישה הילוכים או אוטומטית של AISIN, שלפי סאנגיונג מציעה ביצועים דומים לתיבת הילוכים כפולת מצמדים. במאי 2019 הציגה סאנגיונג תמונת טיזר ומפרטים ראשונים למתיחת הפנים של הטיבולי, כאשר הדגם המעודכן הושק רשמית ב-4 ביוני בדרום קוריאה. הגרסה החדשה קיבלה עיצוב חיצוני מחודש עם יחידות תאורה קדמיות מסוג LED, פנסי ערפל מעוצבים מחדש וגרפיקה מעודכנת לפנסים האחוריים. תא הנוסעים עבר גם הוא שינוי משמעותי, עם קונסולה מרכזית חדשה, פתחי אוורור שעוצבו מחדש, לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 10.25 אינץ' ומערכת מולטימדיה מרכזית בגודל 9 אינץ' התומכת ב-Apple CarPlay וב-Android Auto.

KGM טיבולי

הטיבולי חוזר

בעידן שבו מחירי הרכב רק ממשיכים לנסוק, משב רוח מרענן נוחת בישראל עם חזרתו של KGM טיבולי – קרוסאובר משפחתי שמתיימר להציע חבילה משתלמת במחיר נגיש. אחרי היעדרות ממושכת ומתיחת פנים מקיפה, הטיבולי מגיע אלינו עם מנוע טורבו-בנזין 1.5 ליטר בהספק של 163 כ"ס, רמת אבזור נדיבה ומחיר של 139,900 שקל. ה-KGM טיבולי מתחרה בסגמנט הקרוסאוברים המשפחתיים מול דגמים כמו סקודה קאמיק ויונדאי וניו כשהוא מציע שילוב בין מימדים פרקטיים למרווח פנימי ראוי. עם אורך של 4.25 מטר, רוחב של 1.81 מטר וגובה של 1.61 מטר, הטיבולי מספיק קומפקטי כדי להתמודד עם חניות צפופות, אך עדיין מספק תא נוסעים מרווח ונוח. בסיס גלגלים של 2.60 מטר מבטיח חלל פנימי שימושי, ותא מטען בנפח 423 ליטר מציע מרחב אחסון מספק לכל משפחה ממוצעת.

KGM טיבולי

מנוע טורבו בנזין חזק

הטיבולי מגיע עם מנוע טורבו-בנזין 1.5 ליטר, שמפיק 163 כ"ס ומומנט של 26.5 קג"מ כבר מ-1,500 סל"ד, מה שמספק גמישות טובה בנסיעה עירונית ובינעירונית. הכוח עובר לגלגלים דרך תיבת 6 הילוכים אוטומטית מבית AISIN, שמספקת האצה מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 10.6 שניות, ומהירות מרבית של 190 קמ"ש. צריכת הדלק המשולבת עומדת על 12.8 ק"מ לליטר – נתון ממוצע לקטגוריה.

KGM טיבולי

גימור ואבזור

הגרסה המשווקת בישראל מגיעה עם מפרט אבזור מקיף הכולל מסך מולטימדיה 9 אינץ' עם תמיכה ב-Apple CarPlay ו-Android Auto, לוח מחוונים דיגיטלי 10.25 אינץ', בקרת אקלים מפוצלת, כניסה והנעה ללא מפתח, חיישני חניה קדמיים ואחוריים, מצלמת רוורס, ריפודי דמוי עור, חיישני תאורה וגשם, חישוקי 18 אינץ' ועוד. בגזרת הבטיחות, הטיבולי מצויד ב-7 כריות אוויר, בלימה אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, אור גבוה אוטומטי ומערכת לזיהוי עייפות נהג.

KGM טיבולי

ראש בראש מול יונדאי וניו

יונדאי וניו משתייך לקטגוריית רכבי הפנאי הקטנים, אך עם עיצוב מודרני וביצועים מוצלחים הוא מצליח להתבלט על הכביש. העיצוב שלו משדר אופי צעיר ודינמי, מה שמעניק לו מראה של ג'יפון מודרני ומרשים. הדגם המומלץ הוא גרסת Inspire, המצוידת במנוע 1.6 ליטר אוטומטי עם צריכת דלק ממוצעת של 15.1 ק"מ לליטר. היתרונות המרכזיים של וניו כוללים את עיצובו האלגנטי, נוחות נסיעה מפתיעה לרכב בקטגוריה הזו ורמת אבזור גבוהה ביחס למתחרים. למרות ממדיו הקומפקטיים, מדובר ברכב שמחליף את יונדאי אקסנט ומספק פתרון מוצלח כג'יפון משפחתי. הפלטפורמה עליה מבוסס וניו משמשת גם את יונדאי i20, יונדאי קונה וקיה סלטוס. למרות שהוא קטן יותר מהקונה, שני הדגמים מיועדים לתת מענה למשפחות שזקוקות לרכב פנאי קומפקטי ונוח. וניו מוצע בכמה רמות גימור, כאשר בגרסה הבכירה הוא מצויד במנוע 1.6 ליטר המספק 123 כ"ס, בשילוב עם תיבת הילוכים אוטומטית והנעה 4X2. הביצועים טובים יחסית לקטגוריה ומאפשרים נהיגה חלקה גם בדרכים לא סלולות, אם כי לא מדובר ברכב עם יכולות שטח אמיתיות או אופי ספורטיבי.

יונדאי וניו החדשה

במי לבחור?

ההתלבטות בין יונדאי וניו ל-KGM טיבולי תלויה בעיקר בצרכים האישיים של הרוכש, שכן מדובר בשני רכבי פנאי-שטח קומפקטיים עם קונספט שונה. הוניו מתמקד בגישה עירונית, עם ממדים קומפקטיים יותר שמקלים על חניה ותמרון, מנוע 1.6 ליטר חסכוני יחסית עם צריכת דלק ממוצעת של כ-15.1 ק"מ לליטר, ונוחות נסיעה מפתיעה בזכות כיול מתלים רך. בנוסף, הוא מתהדר בעיצוב צעיר ומודרני, אם כי תא הנוסעים שלו מעט צפוף בהשוואה לטיבולי, במיוחד בספסל האחורי. מנגד, KGM טיבולי מציע ממדים גדולים יותר – הוא ארוך בכ-20 ס"מ מהוניו ובעל בסיס גלגלים ארוך יותר, מה שמיתרגם לחלל פנימי מרווח יותר ולתא מטען בנפח 423 ליטר לעומת כ-355 ליטר ביונדאי. יתרון נוסף של הטיבולי הוא המנוע החזק יותר – טורבו-בנזין 1.5 ליטר עם 163 כ"ס, שמספק ביצועים נמרצים יותר, במיוחד בנסיעה בינעירונית או תחת עומס נוסעים ומטען.
בנושא האבזור, שני הדגמים מציעים מפרט נדיב יחסית לקטגוריה, כולל מערכות בטיחות מתקדמות, מסכי מולטימדיה עדכניים וממשק מודרני. עם זאת, הטיבולי מגיע עם מסך 9 אינץ', לוח מחוונים דיגיטלי 10.25 אינץ' וחישוקי 18 אינץ' כבר כסטנדרט, בעוד הוניו מציע אבזור מעט צנוע יותר בהתאם לגרסה. בגזרת הבטיחות, שניהם מצוידים במערכות כמו בלימה אוטונומית והתראה על קרבה מסוכנת, אך הטיבולי כולל 7 כריות אוויר לעומת 6 בווניו.
בשורה התחתונה, אם אתם מחפשים ג'יפון קטן, חסכוני, קל לתמרון ופרקטי לנסיעות יומיומיות בעיר, הוניו הוא בחירה משתלמת. לעומת זאת, אם הדרישה היא למנוע חזק יותר, מרווח פנימי נדיב ותא מטען גדול, הטיבולי מציע תמורה טובה יותר – במיוחד אם מרבית הנסיעות שלכם הן בינעירוניות.

יונדאי וניו החדשה
יונדאי וניו החדשה