ב.מ.וו משיקה בישראל את המכונית הביצועים הקומפקטית שלה בדור חדש לכבוד 2025. ב.מ.וו M2 מחזירה את חווית הנהיגה החייתית והמרגשת שהייתה ל-M3 המקורית ולא מוותרת על טכנולוגיות מתקדמות עבור הבטיחות, נוחות הנסיעה וחווית השימוש בה. הכירו את ב.מ.וו M2 החדשה.

בראשית ב.מ.וו יצרה את M1
בשנת 1978 ב.מ.וו הציגו לעולם את מכונית הספורט הטהורה הראשונה שלהם. זאת הייתה ב.מ.וו M1. יש לה רק שני מושבים קדמיים כשמאחוריהם עמד מנוע טורי בעל 6 צילינדרים בנפח 3.5 ליטר. הרכב המוזר הזה, שאמור היה להתחרות מול מכוניות על אקזוטיות מאיטליה, נשא עליו את הלוגו של BMW. כמובן שזה לא עזר למכירות וב-1981 הפרויקט נסגר אחרי ייצור של 453 יחידות. אבל, המנוע הטורי, היה ליצירה הנדסית מדהימה, והבווארים לא יכלו להרשות לעצמם פשוט לזרוק אותו לפח, או גרוע מכך, למכור אותו ליצרנית אחרת. חטיבת M ערכה ניסוי והכניסה את המנוע שלה לתוך מכונית הסאלון הכי נמכרת דאז של ב.מ.וו, הסדרה 5. כדי להתמודד עם הכוח הזה גם בפניות ולא רק בכביש ישר, בוצע שדרוג לבלמים ולבולמים וככה קיבלנו את מכונית הסדאן שקיבלה את הכינוי 'זאב בעור כבש' – ב.מ.וו M5.
המכונית הטובה ביותר בעולם
שנתיים לאחר שהחל השיווק של ב.מ.וו M5 לחטיבת M של BMW נפתח התאבון. הם ראו שהניסוי שלהם לא סתם הצליח, הוא שינה את התדמית של המותג, הציג יכולות מוטוריות חדשות ובעיקר, הפך לרב מכר. בשנת 1986, קיבלנו את ב.מ.וו M3. סדרה 3 קיבלה את אותו מנוע טורי, אבל, בשביל להכניס אותו למרכב קומפקטי, נחתכו ממנו 2 צילינדרים מתוך ה-6. ב.מ.וו M3 E30 הפכה לאגדה בעודה בחיים. מסיבות אווירודינאמיות, החלון האחורי הונמך ותא המטען יוצר מפיברגלס והוגבה בכ-4 ס"מ לשיפור זרימת האוויר. גם הקאליפרים, הדיסקים ומערכת המתלים היו גדולים, חזקים ואפקטיביים יותר. השבחים לא איחרו להגיע וב.מ.וו M3 מהדור הראשון נחשבת עד היום לאחת ממכוניות הקופה המהנות והטובות ביותר שיוצרו אי פעם.
לידה מחדש
אבל, לאורך השנים, ב.מ.וו M3 גדלה במידותיה, בעקבות הגדילה של סדרה 3 כדי לעמוד בתקנות הבטיחות המחמירות. באמצע שנות העשרה של המאה ה-21, ב.מ.וו M3 הייתה לגדולה וכבדה. ב.מ.וו M3 F80, שהושקה בשנת 2014, הייתה מצוידת במנוע טורי בעל 6 צילינדרים לעומת 4 כפי שהיה בדור הראשון והמשקל העצמי של המכונית עמד על 1.6 טון. בעקבות ביקוש מצד מעריצי המותג להחזיר עטרה ליושנה, ב.מ.וו החליטו לשחרר את המחליפה לזו המקורית משנות ה-80. הם בנו אותה מ-0 והיא שונה מכל ב.מ.וו מודרנית אחרת, הם קראו לה ב.מ.וו M2.
ביצועים מרגשים
היא פותחה במטרה להציעה חווית נהיגה טהורה וכעת הדגם החדש, שהגיע עתה לישראל, מעלה את הרף עם ביצועים משופרים לצד חווית פרמיום. היא מצוידת במנוע טווין טורבו בעל שישה צילינדרים בטור המעבירים את הספק של 480 כוח סוס אל הגלגלים האחוריים דרך תיבת הילוכים אוטומטית בעלת 8 הילוכים או תיבת הילוכים ידנית בעלת 6 הילוכים. המנוע מגיע ל-7,200 סל"ד, הוא נעזר ב-2 מגדשי טורבו ומערכות שנלקחו מעולמות המרוצים כמו תזמון שסתומים משתנה ותזמון משתנה של גל הזיזים. כדי לאפשר לנהגים לחוות את ביצועי המנוע המתקדמים באופן אינטנסיבי יותר, בוצעו שיפורים נוספים במיפוי המצערת ובתגובתיות בכל מצבי הנהיגה הנבחרים דרך תפריט M Setup. כתוצאה מכך, ה-BMW M2 החדש מגיב לבקשות הנהג להאצה בצורה מהירה ומדויקת יותר – הן בתיבה האוטומטית והן בידנית.
הדבר המעניין באמת אלה הם הביצועים המרשימים של ב.מ.וו M2. נתון התאוצה הינו 4 שניות בלבד מעמידה ל-100 קמ"ש עם התיבה האוטומטית ו-4.2 בגרסה הידנית. אם תמשיכו ללחוץ על הדוושה הימנית עד למהירות של 200 קמ"ש תצטרכו לחכות עוד 8.9 שניות בלבד (12.9 בסה"כ). המהירות המקסימאלית של ב.מ.וו M2 מוגבלת ל-250 קמ"ש אבל אפשר להגדיל אותה בתוספת תשלום ל-275 קמ"ש.
עיצוב קיצוני
העיצוב החיצוני של ב.מ.וו M2 הוא אתלטי ושרירי במיוחד. זה כולל בתי גלגלים מנופחים, רביעיית אגזוזים בולטים מאחור, כונסי אוויר ענקיים מלפנים וניתן לבחור בגג קרבון להפחתת מרכז המסה והמשקל הכללי של הרכב ב-6 קילוגרם. הפרופיל הדינמי של המכונית כולל קווי עיצוב אלגנטיים, חצאיות צד בולטות וקשתות גלגלים מרשימות, היוצרים מראה ספורטיבי מובהק.
תא נוסעים משודרג
חווית הנהיגה של ב.מ.וו M2 מתחילה בכניסה אל תא הנוסעים שלה. הגה בעיצוב חדש המותאם לנהיגה ספורטיבית, מושבי באקט לתמיכה מקסימאלית, וחגורות בטיחות רב חיבוריות כאופציה תכניס אתכם לאווירה הספורטיבית לפי כל נהיגה מחדש. האבזור הסטנדרטי כולל בקרת אקלים אוטומטית עם שלושה אזורים, תאורת אווירה, מערכת רמקולים HiFi, משטח טעינה אלחוטי ומערכת BMW Live Cockpit Plus עם ניווט BMW Maps. אינטגרציה לסמארטפונים מאפשרת שימוש ב-Apple CarPlay® ו-Android Auto™. מערכות הנהיגה החצי-אוטומטיות כוללות התרעת התנגשות קדמית, בקרת שיוט עם פונקציית בלימה, זיהוי מהירות מרבית, התרעת סטייה מנתיב וחיישני חניה קדמיים ואחוריים.
סיכום
ב.מ.וו החלה את דרכה בתחום מכוניות הספורט עם ה-M1 בשנת 1978, מכונית אקזוטית ייחודית שלא זכתה להצלחה מסחרית. את מנוע ה-M1 ניצלו הבווארים ליצירת ה-M5 – סדאן ספורטיבית שהפכה לאבן דרך בתדמית החברה. ב-1986 השיקה ב.מ.וו את ה-M3, קופה קומפקטית שהפכה לאגדה בזכות ביצועים ועיצוב מהפכניים. עם השנים, ה-M3 גדלה והפכה כבדה, אך ב.מ.וו החזירו את הרוח הספורטיבית עם ה-M2, שנבנתה מחדש כדי לספק חוויית נהיגה טהורה. הדגם החדש מציע מנוע טווין טורבו עם 480 כ"ס, האצה ל-100 קמ"ש ב-4 שניות ועיצוב אתלטי בולט. תא הנוסעים מאובזר בטכנולוגיות מתקדמות ואבזור יוקרתי, תוך שימת דגש על נהיגה דינמית ובטוחה.