באופן מפתיע, אחרי שלא שמענו שום דבר חדש על קאדילק בישראל מלבד השקת גרסת בלאק ווינג של CT5-V (אי שם ב-2022) היא מנחיתה בישראל 3 דגמים חדשים. אלה דגמי SUV יוקרתיים שיתחרו בדגמים החשמליים של אאודי, מרצדס וב.מ.וו ואנחנו סקרנים להבין איפה המקום שלהם בשוק הרכב הישראלי, האם המחיר שלהם מצדיק את התמורה ובאיזה פלטפורמה קאדילק משתמשת עברו הרכבים החשמליים שלה?

בקצרה על שלושת הדגמים
קאדילק התחילה לשווק 3 רכבים חשמליים חדשים בישראל. דגם הכניסה הוא קאדילק אופטיק. מדובר בקרוסאובר קצת גדול יותר מג'נסיס GV60 ואאודי Q4 אי-טרון. הוא מבוסס על אותה פלטפורמה של שברולט בלייזר החשמלי. זה אומר שהוא יוצע עם הנעה כפולה ו-300 כוח סוס. לפי נתונים רשמיים טווח הנסיעה המרבי שלו הוא 492 ק"מ. דגם הביניים של סדרת הרכבים החשמליים הוא קאדילק ליריק. כאן כבר מדובר ברכב יוקרתי בהרבה שיתחרה במרצדס EQE SUV כאשר 515 כוחות סוס מתחלקים בין כל ארבעת הגלגלים וטווח הנסיעה המרבי הינו 513 ק"מ בין טעינות מסוללה ענקית בקיבולת של 102 קוט"ש. הדגם הבכיר והגדול ביותר שקאדילק הביאה לישראל הוא האסקלייד IQ. זה SUV חשמלי ענק עם 7 מקומות ישיבה מרווחים ובעיצוב דומה מאוד לזה של אסקלייד בהנעת בנזין אבל זה דגם שונה לחלוטין. לאסקלייד החשמלית יש הספק כוח מטורף של 750 כוח סוס וטווח נסיעה מרבי של 740 קילומטרים לפי התקן הרשמי.

מאיפה לקאדילק יש פלטפורמה לרכבים חשמליים?
קאדילק ליריק וקאדילק אופטיק מבוססות על פלטפורמת BEV3. זאת פלטפורמה חדשה של לגמרי של GM והליריק זה הדגם הראשון שהשתמש בה. הפלטפורמה הזאת מציעה הנעה כפולה וגמישות במידות הרכב ובסוגי ההנעות החשמליות. כך למשל הפלטפורמה משמשת גם את שברולט בלייזר EV ואת שברולט אקווינוקס EV. ייחודיות נוספת של הפלטפורמה היא היכולת להזין אותה עם מגוון גדלים של סוללות עד לקיבולת של 102 קוט"ש. לעומת זאת, הדגם הבכיר של קאדילק, האסקלייד IQ, יושב על פלטפורמה שונה לגמרי. זאת אותה פלטפורמה ש-GM משתמשת בה עבור שברולט סילברדו החשמלית ועבור ההאמר החשמלי. זאת פלטפורמה ייחודיות לרכבי שטח גדולים שמגיעה עם סוללה עצומה של 205 קילוואט וכמובן הנעה כפולה משני מנועים כסטנדרט כאשר יש אפשרות לשדרג גם ל-3 מנועים בסילברדו ובהאמר החשמליים.

מול מי הם מתחרים?
קאדילק זה מותג היוקרה של תאגיד GM האמריקאי. התחרות שלו היא מול מותגי יוקרה/פרמיום פופולאריים כמו BMW, מרצדס, אאודי, לקסוס, ג'נסיס ואינפיניטי. ההחלטה של קאדילק להיכנס לתחרות מול רכבי SUV חשמליים מפתיעה אותנו בגלל שבשוק האמריקאי אין התעניינות גבוהה ברכבים חשמליים, ומה שיש, בעיקר שייך לטסלה (מותג נגיש יותר). זה מעיד על 2 דברים: א. קאדילק לא פיתחה את הדגמים החשמליים שלה כדי למכור בצפון אמריקה ; ב. הדגמים החשמליים של המותג מיועדים בעיקר עבור שוק הרכב הסיני. בסין יש תמריצים לרכישת רכבים חשמליים, יש ביקוש רב למותגי יוקרה שאינם סיניים ויש תשתיות מפותחות מאוד עבור מי שבוחר לעבור לרכב חשמלי.

אופטיק
זה הדגם החדש ביותר מבין הדגמים החשמליים של קאדילק והוא גם הקטן ביותר. מדובר ברכב SUV בגודל בינוני עם בסיס גלגלים מכובד של 2.94 מטר ואורך כולל של 4.82 מטר. הוא מוצע ב-2 רמות גימור, כאשר לבסיסית יש כבר את כל מה שהאופטיק יכול להציע, החל ממערכת שמע יוקרתית של AKG ועד לעיסוי במושבים הקדמיים. רמת הגימור הבכירה רק משדרגת את איכות החומרים בתא הנוסעים ואת ריפוד העור של המושבים. קאדילק אופטיק נמכרת עם הנעת 4X4 כסטנדרט בהספק של 300 כוח סוס ותאוצה מ-0 ל-100 תוך 5.2 שניות. ברצפת הרכב יש סוללה בקיבולת של 85 קילוואט המספקת טווח נסיעה רשמי של 492 קילומטרים. במערך הבטיחותי יש לה את כל המערכות האוטונומיות המקובלות היום בסגמנט אבל היא עוד לא נבחנה במבחן הריסוק האירופי לכן אין לה ציון ריסוק רשמי.

ליריק
זהו הדגם החשמלי הראשון של קאדילק והוא גם גדול יותר מאופטיק. קאדילק ליריק הוא רכב SUV בגודל בינוני-גדול, עם בסיס גלגלים מרשים של 3.09 מטר ואורך כולל של 4.99 מטר – נתונים שמציבים אותו חצי דרגה מעל אופטיק, ומקרבים אותו לקצה העליון של הקטגוריה. הדגם מוצע בשתי רמות גימור: כבר בגרסה הבסיסית תמצאו מפרט עשיר במיוחד שכולל בין היתר מערכת שמע של AKG עם 19 רמקולים, ריפודי עור, מערכת סינון רעשים אקטיבית ומושבים חשמליים עם חימום ואוורור.

רמת הגימור הבכירה מוסיפה בעיקר נגיעות עיצוב ושדרוגים לחומרי הדיפון בתא הנוסעים. ליריק משווק בישראל עם הנעה כפולה כסטנדרט, באמצעות שני מנועים חשמליים בהספק משולב של 500 כוחות סוס – נתון משמעותית חזק יותר מהאופטיק – והוא מאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 4.8 שניות. הסוללה ברצפת המרכב מגיעה בקיבולת של 102 קילוואט-שעה ומספקת טווח נסיעה רשמי של 528 קילומטרים לפי תקן WLTP.

המפרט הבטיחותי מקיף את כל מערכות הסיוע לנהג שצפויות ברכב פרימיום מודרני, כולל בלימה אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, בקרת שיוט אדפטיבית ועוד. גם ליריק, כמו האופטיק, עדיין לא נבחן במבחן הריסוק האירופי ולכן אין לו דירוג בטיחות רשמי לפי Euro NCAP.

אסקלייד IQ
זהו הדגם הגדול והיוקרתי ביותר בהיצע החשמלי של קאדילק, גרסה חשמלית מלאה לאסקלייד המוכרת. מדובר ברכב SUV ענק באורך של 5.70 מטר ובבסיס גלגלים של 3.46 מטר – מידות שממקמות אותו בליגה משל עצמו.

הרכב משווק ברמת גימור אחת עשירה במיוחד, עם תא נוסעים מפואר הכולל מסך ענק ברוחב 55 אינץ', מערכת שמע של AKG עם 40 רמקולים, מושבים עם חימום, אוורור ועיסוי בכל שורה, וגימור ברמה של לימוזינה יוקרתית. ההנעה כפולה, עם שני מנועים חשמליים שמפיקים יחד הספק אדיר של 750 כ"ס ותאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש בפחות מ-5 שניות.

סוללת הענק בתחתית הרכב בקיבולת של כ-205 קוט"ש מספקת טווח מוצהר של עד 724 קילומטרים. גם כאן יש את כל מערכות הבטיחות האקטיביות המתקדמות, כולל נהיגה חצי-אוטונומית בגרסת Super Cruise, אך הדגם טרם נבחן במבחני ריסוק אירופיים.